Ce se ascunde in spatele mazgalelilor pe care le faci in mod inconstient
3/37867
calendar_month 30 Mar 2016, 00:00
Desenele acealea nevinovate pe care le conturai pe marginea caietului sau pe dosul raportului de sedinta de la serviciu nu sunt pe atat de banale precum par. Acestea vorbesc foarte mult despre personalitatea pe care fiecare dintre noi o are.

Desenam in mod inconstient, din plictiseala, am putea crede. Insa, sustin specialistii, contururile pe care le facem sunt, de fapt, dictate de subconstient, scrie aktual24.ro, care citeaza site-ul brightside.com.

Iata care este interpretarea catorva dintre cele mai comune desene:

Chipuri umane


In momentul in care desenezi chipuri de oameni, specialistii sustin ca traversezi o perioada de anxietate, ca treci prin momente de neajutorare sau fugi de responsabilitati. Chipurile desenate in detaliu ascund o instabilitate emotionala si o izolare de cei din jur.

Ganduri personale


Iti asterni pe hartie gandurile personale in timp ce cineva tine un discurs sau chiar vorbeste direct cu tine? E dovata de egoism!

Forme geometrice

Trasezi triunghiuri, patrate sau cuburi? Acest lucru arata fapul ca ai convingeri si obiective bine stabilite si ca aproape niciodata nu iti ascunzi opiniile in fata celorlalti, ba chiar ti le sustii cu inversunare. Esti o persoana precauta, vigilenta.

Cercuri si inele concentrice

Obiecte rotunde, indiferent ca sunt separate sau concentrice, indica faptul ca simti nevoia sa socializezi mai mult, sa lucrezi in colaborare cu ceilalti. Sunt semn ca te simti singur si izolat de restul lumii si ca nu ai parte de suficienta atentie din partea celorlalti.

Animale

Fiecarui animal ii este asociat un gen de sentimente pe care le experimentezi in momentul in care il desenezi. Spre exemplu, daca desenezi un tigru sau un lup inseamna ca te temi de cineva. Daca desenezi o vulpe arata ca ai de gand sa faci ceva necurat, ascuns. Atunci cand desenezi fire de par sa o veverita este semn ca iti doresti atentie si protectie. Un leu sugereaza sentimente de superioritate fata de cei din jur. Daca desenezi acelasi animal de fiecare data inseamna ca te compari cu el si vrei sa ii copiezi comportamentul.

Spirale si linii ondulate

Nu prea te intereseaza si nici nu te afecteaza problemele celorlalti. E posibil chiar sa treci in acele momente printr-o criza emotionala in care gandurile tale nu isi gasesc locul. Simti nevoia sa iti observi propriul comportament si sa incetezi disputele cu cei din jur.

Sageti

O sageata indreptata in sus este un semn ca esti si tu orientat catre ceilalti. In jos, inseamna ca esti concentrat catre sine. In partea stanga inseamna ca esti ancorat in trecut, in vreme ce sagetile desenate spre partea dreapta spun ca esti orientat catre viitor.

Stele

Stelele semnifica faptul ca iti doresti sa fii in centrul atentiei si este foarte important pentru tine sa fii cat mai vizibil. Stelele desenate razlet pe hartie ar putea fi un semn ca esti deprimat.

Flori, soare, nori


Printre desenele frevent intalnite se numara florile, soarele si norii. Acestea indica o nota pozitiva, optimista si faptul ca esti multumit cu ceea ce ti se intampla.

Cruci

Crucile pot indica faptul ca te incearca sentimente de vinovatie fata de cineva apropiat sau ca te framanta anumite probleme a caror responsabilitate simti ca te depaseste.