Ce se intampla cu corpul tau daca nu faci amor
3/38055
calendar_month 14 Iul 2016, 00:00
I se poate intampla oricui ca o anumita perioada sa nu aiba parte de contact sexual din diferite motive, care pot tine de sanatate, de lipsa unui partener sau din cauza stresului de la serviciu. Dar totusi ce se intampla atunci cand nu mai faci dragoste? Care sunt efectele lipsei sexului asupra corpului si a mintii?

Te enervezi mai usor

Se stie faptul ca sexul detensioneaza nervii, iar cand esti abstinent pentru o perioada mai lunga de timp, creste foarte mult nivelul de iritabilitate.

Este afectat somnul

Potrivit mai multor cercetari, sexul imbunatateste calitatea somnului si, prin urmare, creeaza o sare de spirit foarte buna! In felul acesta esti mai relaxat, mai optimist. In lipsa partidelor de amor poti suferi de insomnii.

Esti mai expus depresiei


Starile de depresie sunt mai frecvente in cazul persoanelor care nu au o viata sexuala regulata. Serotonina si oxitocina care sunt eliberate in urma orgasmului imbunatatesc starea de spirit. In plus, materialul seminal are efect anti-depresiv.

Relatia de cuplu are de suferit

Abstinenra sexuala afecteaza stima de sine. Persoanelor care nu fac amor le scade stima de sine, se simt mai putin atractive si in felul acesta este afectata si relatia de cuplu. Lipsa intimitatii are efect asupra relatiei.

Muschiul penisului slabeste

Un penis „neantrenat” tinde sa isi piarda forta, astfel ca performantele sexuale vor fi afectate. Se poate ajunge chiar la disfunctii erectile din acest motiv.

Imunitatea scade

Mai multe studii au aratat faptul ca sistemul imunitar este intarit de activitatea sexuala. In absenta intimitatii, creste riscul dobandirii mai rapide a unor infectii si esti mai explus gripelor si virozelor.

Esti mai predispus la a fi inselat


In cazul in care numarul partidelor de sex scade, partenerii se indeparteaza unul de celalalt. Incepi sa te simti nesigur pepartener si creste riscul tradarii.