Ce trucuri psihologice si metode de copiat folosesc studentii pentru a reusi la examene?
3/38562
calendar_month 14 Feb 2018, 00:00
Studenții își pierd din ce în ce mai mult motivația de a studia din diferite motive și sunt preocupați de metodele de copiat pentru a reuși la examene. Această apatie colectivă se poate observa în diferite instituții de învățământ, mulți studenți nu mai sunt mulțumiți de facultatea pe care au ales-o, sunt stresați și au sentimentul că au eșuat. Ei trebuie să aleagă o facultate care le place, să se gândească foarte bine ce vor să devină în viață. A face o facultate doar pentru a avea o diplomă poate fi o pierdere de timp și bani.

Motivația pentru învățare este foarte importantă, ea trebuie înțeleasă ca o condiție esențială pentru a acumula noile cunoștințe și informații. Fiecare student trebuie să simtă dorința de a învăța despre ceva anume, să-i placă domeniul respectiv, să simtă și la cursuri o plăcere mare în a asculta tot ceea ce predă profesorul ca fiind foarte interesant și important de asimilat.

Uneori și spiritul de competiție poate determina pe un student să învețe, pentru a deveni cel mai bun, un profesionist în domeniu. Profesorul trebuie să aibă capacitatea de a menține atenția studenților, de a-i face să înțeleagă încă din sala de curs ceea ce el le predă și de a-i face curioși să învețe mai mult în acest domeniu. De multe ori atitudinea studenților față de cursul respectiv, dezinteresul și plictiseala, îl fac pe profesor să fie responsabil de lipsa de motivație a acestora. Profesorul vede acest lucru și cu siguranță se întreabă ce face greșit, dacă vina este a lui sau a lor.

Dacă nu le place ceea ce învață studenții sunt tentați să folosească diferite metode de copiat. În ziua de azi sunt și profesori care se fac că nu observă că unul sau mai mulți studenți trișează, ei chiar îi lasă să copieze, fără să-și mai bată capul. Studenții recurg la tot felul de metode de copiat, care de care mai interesante și mai performante.Nu mai este la modă fițuica mobilă, mai ales că este și destul de greu de folosit. Studenții făceau copiuțe pentru că le considerau ca fiind o metodă sigură pentru a copia și a trece examenul. Le ascundeau sub foaie, în mâneca de la haină, la ciorapii transparenți sau la talpa pantofului. Ei sunt interesați acum de gadgeturi, de inovații în domeniu, de sisteme de copiat, cum este de exemplu pixul cu cerneală invizibilă plus lampa UV care are un mod de funcționare simplu și un preț mic.

Mulți dintre studenți folosesc telefonul pentru a copia, fac poze la paginile cursurilor și apoi se folosesc de acest gadget pentru a vizualiza ce îi înteresează din materia predată, pentru a face lucrarea perfect și a trece examenul. De asemenea folosesc un program ShMessenger prin care pot trimite poze și informații din materie. Acum nu mai au nevoie de telefon pentru că anul trecut a apărut un sistem de copiat cu modul GSM, microfon și carcasă wireless. Este un pix pentru copiat care a fost apreciat de cei care l-au folosit deja la diferite examene scrise și nu doar la facultate.

Pentru a copia la examen unii studenți folosesc un model simplu de microcască la culoarea pielii ce se introduce în ureche și care este aproape invizibilă de către profesori sau colegi; la ea se transmite sunetul printr-un model handsfree de copiat cu mufă jack care merge la orice telefon (ce este prevăzut cu o mufă de căști).Ceasul de copiat cu text reader oferă posibilitatea de a încărca pe el textele necesare, iar apoi pot fi vizualizate cu ușurință pentru a le putea transcrie și reuși la examen. Acest produs este ușor de folosit și are un preț accesibil.

Articol scris cu sprijinul decopiat.com.