Cele mai frumoase citate despre ochi si privire
3/37644
calendar_month 26 Ian 2016, 00:00
Cel mai cunoscut dintre citatele despre ochi este, poate, si cel mai frumos: „ochii sunt oglinda sufletului”. Dintre toate expresiile ce ne insotesc si imbogatesc viata, cele despre ochi si privire descriu cel mai bine natura umana, ochii fiind considerati „o fereastra catre suflet”, dar si, uneori, o „oglinda” inselatoare, atunci cand incerci sa judeci un om doar prin prisma aceasta.

Nu exista om de vaza sau alfel care sa nu fi spus vreo vorba memorabila despre privire si ochi. Citatele despre ochi au fost cele care ne-au dat indicatii despre cum e sa iubesti, despre cum e sa suferi, dar si despre cum sa deosebesti omul bun de cel cu intentii nu atat de cinstite. Mari ganditori ai epocilor trecute s-au folosit de aceste citate despre privire pentru a sfatui generatiile sa „fie cu ochii in patru” si sa aplice invataturile in viata de zi cu zi.

Platon spunea ca „ochii sufletelor celor multi sunt incapabili sa suporte viziunea divinului”, iar Cicero compara ochii cu niste santinele: „Ochii, asemeni unor santinele, ocupa pozitia cea mai inalta a corpului.”

Tot de la Marcus Tilius Cicero vine si citatul despre ochii care ar reprezenta o oglinda pentru suflet: „Fata reprezinta imaginea sufletului, iar ochii ii oglindesc intentiile.”

Pablo Picasso este de parere chiar ca ochii trebuie crezuti inainte de minte, ei fiind primii care ne arata o imagine reala, tot ce este judecat dupa reprezentand, poate, o minciuna pe care ne-o spunem: „Daca am putea sa ne lasam deoparte creierul si sa ne folosim numai de ochi!”

Paracelsus, vestitul medic, alchimist, fizician si teolog, este de alta parere: „Ceea ce percep ochii in ierburi, pietre si copaci nu reprezinta adevaratele remedii. Ochii nu zaresc decat suprafata lucrurilor.”

CITESTE mai departe pe DIVAHAIR.RO