Cele mai populare afaceri de familie
3/37729
calendar_month 15 Feb 2016, 00:00
Afacerile de familie sunt similare cu organizatiile comerciale in care luarea deciziilor este influentata de diferiti membri ai familiei, care au o functie de conducere sau care detin actiuni in cadrul firmei respective.

De asemenea, afacerile de familie sunt cel mai vechi si popular model de organizatie economica. Majoritatea businessurilor din intreaga lume, fie ca este vorba despre magazine mici sau despre multinationale, pot fi considerate afaceri de familie. In plus, un studiu Forbes facut in randul celor mai bogati 400 de oameni din Statele Unite a aratat ca 44% dintre persoanele care aparusera in top erau fie membri, fie asociati intr-o afacere de familie.

Daca esti curioasa sa pornesti o astfel de afacere de familie, iata cateva exemple de suces la ora actuala!
Cele mai populare afaceri de familie

Nike
Putine persoane cunosc faptul ca Nike este o afacere de familie detinuta de Phill Knight. Acesta a fost imaginea iconicului brand inca de la infiintare, mai exact, din 1964. In prezent, co-fondatorul a anuntat public ca in 2016 fiul sau, Travis Knight, va ocupa un loc in echipa de conducere a cunoscutei companii.
Volkswagen
Foarte multi membri ai familiei Piech-Porsche detin majoritatea actiunilor Volkswagen din compania Porche Automobile Holding. Cei din familia Piech-Porsche sunt descendenti ai fondatorului Porsche, Ferdinand Porsche. Acesta a fost un membru al Partidului Nazist si a realizat designul primului Wolkswagen pentru controversatul Adolf Hitler.
In momentul de fata, cel putin cinci membri ai familiei au o pozitie de conducere in cadrul companiei Volkswagen, care include atat Porsche, cat si Audi si Bentley.
Samsung Electronics
Nu doar Statele Unite sau Germania au exemple pozitive de afaceri de familie populare. Samsung Electronics, cu sediul principal in Coreea de Sud, are un capital de 174 de miliarde de dolari. Lee Kun-Hee este cel care a ajutat compania tatalui sau sa devina un conglomerat global. De altfel, el este presedintele acestei afaceri de familie, in timp ce fiul sau, Jay Y. Lee, este vice-presedinte. Totodata, ficele sale, Boo-Jin si Seo-Hyun, sunt directori executivi in celebra companie Samsung.

CIteste continuarea pe DIVAHAIR.RO