Ciocolata din boabe roz de cacao, noua senzatie a sezonului
3/38694
calendar_month 04 Apr 2019, 00:00
Ciocolata din boabe roz de cacao a devenit noua senzatie a sezonului. Aceasta ciocolata create din boabe de cacao roz are o aroma fructata si incanta simturile. Nu este de mirare ca generatia Millenials prefera combinatiile artizanale, din ciocolata roz si arome exotice, cu fructe de padure si fistic. Uita tot ceea ce stiai despre ciocolata!Al patrulea tip de ciocolata, descoperit de maestri ciocolatieri de la Callebaut, ciocolata roz, denumita Ruby, este acum si in Romania.Cu noua Ruby, artizanii ciocolatieri deschid un drum nou in istoria celui mai iubit ingredient. Povestea ciocolatei Ruby – o ciocolata roz, care succede precursoarelor sale atat de iubite – ciocolata neagra, cea cu lapte si cea alba -, este una fascinanta. Un maestru ciocolatier de la cunoscuta fabrica Callebaut (Belgia) a descoperit componenta neobisnuita a boabelor rubinii de cacao si a incercat sa o pastreze in procesul de prelucrare. De la acest moment, pana la prima tableta roz scoasa pe piata au trecut insa mai bine de 10 ani, astfel incat ciocolata Ruby a ajuns pe rafturi abia in 2018, fiind vanduta doar in anumite piete. Acum, aceasta este disponibila si in Romania.Boabele speciale de cacao provin in special din tari precum Brazilia, Ecuador si Coasta de Fildes, insa originea nu este definitorie in privinta boabelor rubinii. Expertii belgieni sustin ca este o intamplare a naturii, iar gustul fructat natural si culoarea sunt ingrediente care o fac sa fie preferata generatiei Millenials care isi propune sa echilibreze un stil de viata sanatos cu experimentarea unor placeri extreme in ceea ce priveste gustul.La Chocolissimo, aceste particularitati speciale au fost combinate artizanal cu arome la fel de sofisticate, precum rubarba, fistic sau migdale, dar si cirese sau caise uscate, astfel incat experienta gustului sa fie una speciala. De asemenea, recomandarea artizanilor in ciocolata este ca Ruby sa fie combinata cu sampanie rose sau chiar bere, ambele potentand in mod surprinzator gustul fructat si usor acid al acestui tip nou de ciocolata.Ruby, in colectia de PasteRuby promite sa devina noua senzatie de ciocolata cu care vor fi rasfatati prietenii, familia si partenerii de afaceri in aceasta primavara si se alatura zecilor de sortimente de ciocolata belgiana din colectia propusa de Chocolissimo Romania.Gustul delicat al pralinelor, alaturi de decorul realizat manual, designul aparte si combinatiile de arome sunt cateva dintre caracteristicile colectiilor de primavara si de Paste. Printre cele mai iubite ingrediente adaugate bomboanelor umplute cu ganache de ciocolata se numara ananasul, zmeura, afinele sau coaja de lamaie, alaturi de praful de aur care decoreaza spectaculos unele tablete.In plus, pe langa colectiile de praline dedicate sarbatorilor ce se apropie, ciocolata devine mesager al expeditorului prin chocotelegrame. Acestea pot fi personalizate in detaliu, atat ca ambalaj, dar mai ales ca mesaj, fiind o modalitate inedita de a face urari scrise cu litere de ciocolata. Mai mult, chocotelegramele sunt livrate in cutii din din lemn african, facand din mesajul-desert un cadou extrem de apreciat, cu sau fara o ocazie speciala.