Copilul tau pariaza? Descopera cum poti afla si ce ai de facut daca afli ca da!
3/38196
calendar_month 21 Sep 2016, 00:00
Dorim să tragem un semnal de alarmă asupra faptului că în România, din păcate, există destul de mulți minori care pariază Chiar dacă jocurile de noroc sunt interzise minorilor, este bine-cunoscut faptul că adolescenții reușesc să păcălească sistemul și să obțină ceea ce își doresc. În ceea ce privește casele de pariuri există o problemă similară – ca să nu spun identică – cu cea a vânzării țigărilor către minori.

Cum afli dacă ai în casă un adolescent care ar pjtea să paricipe la jocuri de noroc?

Chiar dacă poate încă nu poate paria din cauza vârstei, poate ruga un coleg mai mare, un vecin, un prieten sau un om care stă la coadă la ghișeul din casa de pariuri să-i plaseze un bilet. Da, această situație este întâlnită și răs-întâlnită la noi în țară.

Dacă vrei să afli dacă pariază, poți merge cu el într-o zi de week-end în agenția apropiată de școala sau de liceul la care este înscris, sau în cele care se regăsesc aproape de casă. Acolo vei putea observa comportamentul lui și identifica dacă este recunoscut. Chiar poți merge la operatorii din spatele ghișeelor pentru a-i întreba dacă l-au mai văzut pe acolo.

O altă metodă prin care poți afla dacă pariază ar fi să-i accesezi istoricul navigatorului din telefon, tabletă sau computer, pentru a vedea dacă a intrat pe site-urile caselor de pariuri sau pe site-urile comunităților de profil. Răsfoiește lista sau folosește funcția de căutare, inserând cuvinte precum: pariuri, bet, ponturi etc.

Dacă îi mai faci curat prin cameră și dai de niște foi albe cu sume și echipe de fotbal, cel mai probabil ai găsit un bilet de pariuri.

Ai putea încerca să abordezi această temă, să discuți cu el, și să vezi dacă se va deschide în fața ta și pe urmă să-i explici riscurile la care se supune.

Este foarte greu de crezut că poate paria online, deoarece operatorii solicită date personale, copii de pe buletin și de pe facturile de la utilități. Găsește aici mai multe detalii despre ceea ce presupune o casă de pariuri online: https://pariurix.com/nu-paria-online-la-casa-pariurilor-pana-nu-citesti-aici-cu-mare-atentie.html. Deși există și în acest caz variante ocolitoare, sunt șanse minime ca fiul tău să parieze online.

Ce ai de făcut dacă descoperi că joacă la pariuri sau jocuri de noroc?

În primul rând, trebuie să realizezi faptul că singura soluție în acest caz poate fi comunicarea. Dacă pur și simplu îi vei spune să înceteze, copilul va încerca să se ascundă și să mintă în continuare dacă nu îi vei explica de ce nu are voie să continue. Nu trebuie să tratezi acest subiect ca pe unul tabu.

Explică-i care pot fi cauzele și dă-i exemple reale în acest sens (oameni care s-au ruinat din cauza jocurilor de noroc), pentru a-l ajuta să înțeleagă că repercusiunile chiar pot fi grave și că aceasta nu este doar o altă regulă care nu trebuie încălcată.În cazurile extreme, dacă deja a devenit un jucător care joacă zilnic, poate nu ar fi rău să iei în calcul și un specialist în dependența jocurilor de noroc, chiar dacă nu este cazul, vă poate explica multe lucruri ce vă vor ajuta să scape copilul de gândurile jocurilor de noroc.

Comunitatea pariorilor din România nu le recomandă în nici un caz minorilor să practice diversele forme ale jocurilor de noroc. Un astfel de comportament poate afecta în mod grav psihicul celui în cauză, crescând substanțial riscul de a deveni dependent pe parcurs.

Comunitatea PariuriX.comconsideră că vârsta de 20 de ani este cea minimă pentru începerea unei astfel de activități, deoarece majoritatea tinerilor de până în acea vârstă nu cunosc valoarea banului și nu au un grad de responsabilitate ridicat.

Tinerii devin copți la minte după finalizarea studiilor liceale și după debutul în piața muncii (aici vorbim de o perioadă de 1-2 ani). Ulterior, este mult mai în regulă să încerce o astfel de activitate, deoarece pot valora mai bine valoarea banilor și dificultatea pe care o presupune câștigarea acestora.

Atenție mare la dependeța de pariuri, unii au ajuns chiar la suicid

Nu este de joacă cu pariurile, și pentru că se începe de la vârste fragede tot mai mulți tineri ajung să fie dependenți și mai mult decât atât să își distrugă complet viața din cauza lor. Ne-am dori să vedem campanii de prevenire a dependenței pentru jocuri de noroc la nivel național, la televizor, la radio. Așa cum vedem cu diferite excese. Din păcate sunt puțin cei care își dau cu adevărat interesul să conștientizeze jucătorul la ce riscuri se expune și cum poate să aibă grijă de viața personală pentru a nu avea probleme sociale.