Cum actioneaza suplimentele nutritive asupra ta?
3/38491
calendar_month 04 Apr 2017, 00:00
Cu siguranță, orice persoană a auzit noțiunea de suplimente nutritive. Mare parte a persoanelor, nefiind pe deplin informate în acest domeniu, au concepția greșită că aceste produse trebuie să fie consumate doar de sportivi, confundându-le cu steroizi sau alte substanțe similare. Nimic mai eronat! Suplimentele nutritive, cunoscute și sub denumirea de suplimente dietetice, alimentare sau sportive, reprezintă, de fapt, surse bogate de proteine, vitamine, minerale și alte substanțe benefice pentru organism, regăsite sub forma unor comprimate, capsule, shake-uri sau batoane și destinate consumului adițional meselor zilnice obișnuite.

Ce pot conține suplimentele alimentare?

Aceste produse pot fi recomandate de către un medic specialist sau un nutriționist, pentru ameliorarea unor deficiente de vitamine sau minerale, ori pentru creșterea energiei și numeroase alte scopuri, în funcție de fiecare persoană în parte. Așadar, suplimentele nutritive pot include în compoziția lor:

Vitamine și minerale (de exemplu, bine cunoscutele vitamine A, B, C, D, E etc)

Proteine în formă pură sau concentrate proteice (un renumit exemplu este izolatul proteic din zer, care are o deosebită influență privind creșterea masei musculare)

Uleiuri alimentare, așa cum este uleiul de pește, dar și cel din cereale

Numeroase fosfolipide

O serie de fibre alimentare

Antioxidanti

Aminoacizi (cum este bine cunoscutul lant ramificat BCAA)

Substanțe de interes pentru persoanele interesate de creștere a masei musculare (creatina, testosteron, acizi grași esențiali etc)

Cine poate consuma suplimente nutritive?

Așa cum am menționat anterior, există la momentul actual numeroase persoane care consideră în mod eronat că suplimentele alimentare pot fi consumate doar de către atleți sau sportivi de performanță. Ei bine, fiind vorba doar despre o confuzie, oamenii tind să devină mult mai interesați de propria lor sănătate și, din acest motiv, și gradul de informare crește. Așadar, pentru a evita orice alte astfel de confuzii pe viitor, este importat de subliniat că suplimentele nutritive pot fi consumate de către:

Acele persoane care prezintă diverse deficiente de vitamine, minerale sau alte substanțe similare

Persoanele care doresc să slăbească (pe site-ul echipei specializate în suplimente nutritive, www.suplimente-sport.ro, există o categorie special dedicată acelor produse cu rol în sprijinirea pierderii kilogramelor nedorite, dar și definirii mușchilor).

Amatorii de exerciții fizice, precum și sportivii de performanță: pentru a crește nivelul de energie necesar antrenamentelor, pentru a repara țesuturile musculare afectate, sau pentru a sprijini recuperarea cât mai rapidă. Tot în cadrul site-ului suplimente-sport.ro, orice persoană interesată poate să își aleagă exact produsul pe care îl dorește, atât sub forma batoanelor proteice, cât și sub forma shake-urilor sau comprimatelor / capsulelor. În funcție de fiecare sportiv în parte, suplimentele nutritive pot fi consumate atât înainte, cât și în timpul sau după antrenamente.

Persoanele care practică body-building sau, mai precis, culturiștii: pentru a-și defini și crește masa musculară.Tuturor persoanelor, în vederea regenerării ficatului, precum și funcționarii optime a acestui organ (este important să se consume acele suplimente alimentare destinate în special acestui scop)

Bărbaților, în vederea stimulării testosteronului

Persoanelor care suferă de insomnii (pe suplimente-sport.ro, cei interesați pot să comande direct produsele acestea accesând categoria dedicată îmbunătățirii somnului)

Tuturor celor care doresc să asigure o bună funcționare a sistemului digestiv

Persoanelor interesate de creșterea libidoului sau a performanțelor sexuale

Bineînțeles, toate aceste categorii de persoane menționate trebuie să aibă în vedere și un regim alimentar sănătos, dar și practicarea de exerciții fizice pentru a obține rezultale dorite. De asemenea, după cum s-a mai amintit, este important ca înainte de a consuma sau de a achiziționa un suplimente alimentar să se consulte un medic specialist sau un nutriționist.

De ce nu trebuie depășite dozele zilnice recomandate?

Orice persoană interesată de consumul acestor produse, este sfătuită să citească cu mare atenție etichetele suplimentelor dietetice. Astfel, se vor primi informații legate de modul de acțiune, legat de conținutul produsului sau de recomandările de servire.

De asemenea, un aspect important, în acest sens, e legat de faptul că doza zilnică recomandată nu trebuie depășită. Unele persoane consideră că dacă vor lua mai multe suplimente alimentare pe parcursul a 24 de ore, vor observa efecte mult mai rapide de acțiune, însă aceasta nu poate fi decât o greșeală din partea utilizatorilor. Consumul adițional, mai precis, nerespectarea dozei de servire indicată, poate să cauzeze manifestarea unor reacții adverse nefaste organismului. De exemplu, excesul de suplimente nutritive bogate în fier pot să ducă la o serie de tulburări ale sistemului digestiv, așa cum sunt stările de constipație sau diaree. De asemenea, și vitamina D consumată în exces va avea urmări nedorite, precum grețuri, amețeli sau vărsături.

Așadar, având în vedere toate aspectele tratate anterior, persoanele interesate de consumul suplimentelor alimentare pot beneficia de numeroase avantaje, iar achiziția acestor produse o pot realiza accesând pagina online suplimente-sport.ro. Totuși, înainte de a comanda, este de recomandat să se solicite sfatul unui medic specialist pentru a identifica exact ce aport de vitamine, nutrienți, minerale sau alte substanțe, va aduce îmbunătățiri semnificative sănătății.