Cum decurge fertilizarea in vitro ? to?i pa?ii pe care trebuie s?-i urmezi
3/37177
calendar_month 21 Oct 2015, 00:00
Fertilizarea in vitro este o procedură destul de complicată ce presupune mai multe etape care trebuie urmate. Iată cum decurge fertilizarea in vitro și care sunt toți pașii pe care trebuie să îi urmezi!
Pasul 1 – Stimularea Ovariană
În această etapă se încearcă stimularea ovarelor printr-o terapie medicamentoasă specifică astfel încât acestea să producă mai mulți foliculi cu scopul de a obține mai multe ovule. Monitorizarea numărului şi a creşterii foliculilor în timpul tratamentului se realizează prin ecografie intravaginală şi cu ajutorul unor teste hormonale de sânge.

Maturarea finală a ovulelor se realizează prin injecții cu HCG, hormon cunoscut și cu denumirea de gonadotropină corionică umană. Recoltarea ovulelor este programată la 34-36 ore după injecția cu HCG. Este important de menționat faptul că în această primă etapă poți simții un ușor disconfort în partea inferioară a abdomenului din cauza creșterii în volum a ovarelor, însă acest lucru nu trebuie să te alarmeze deoarece este ceva normal în cazul unei astfel de proceduri.

Citeste mai multe despre fertilizarea in vitro pe bebee.ro