Cum devii un dansator mai bun?

calendar_month 09 Apr 2015, 00:00
Cursurile de dans sunt una dintre cele mai bune idei pentru umplerea timpului liber (in conditiile in care se poate vorbi de timp liber in perioada studentiei) pentru numeroase motive: sunt o metoda excelenta de combatere a sedentarismului, incurajeaza socializarea, imbunatatesc imaginea de sine si poate in primul rand, ne fac mai atractivi.
Dansul, ca si orice tip de sport sau arta - in functie de perspectiva din care il privim - poate fi in permanenta perfectionat. Indiferent daca este vorba despre dansatori profesionisti sau despre amatori care incearca pentru prima data lectiile de dans la scoli precum Stop & Dance sub forma unei activitati de relaxare, exista intotdeauna oportunitati de a deveni mai buni. Excelenta in orice domeniu tine de vointa, determinare si atitudine.
A deveni un dansator mai bun este de multe ori echivalent cu ideea de a deveni o persoana mai buna, mai deschisa, mai plina de energie, mereu gata sa ofere un zambet si mereu pregatita pentru provocari. Prima si cea mai importanta provocare a dansului consta in a intelege ce inseamna sa fi un bun dansator indiferent de nivelul de la care se porneste.
Catre succes, in pasi de dans
Dansatorii sunt in general persoane carismatice, pline de energie pozitiva, care nu se dau in laturi de la provocari. Instructorii de dans sunt mereu pregatiti sa isi ajute elevii sa isi imbunatateasca tehnica si sa se perfectioneze indiferent de nivelul de la care acestia pornesc. In materie de dans, indiferent de stilul adoptat, de frecventa antrenamentelor si de nivelul la care se danseaza, exista cateva reguli general valabile care pot ajuta orice dansator sa devina mai bun si mai increzator:
1. Instructorul potrivit. Instructorul este poate cea mai importanta influenta in cariera si in evolutia unui dansator. Pentru cei care iau dansul in serios, alegerea instructorului potrivit poate deschide toate usile catre drumul ce se doreste urmat. Dansatorii cu experienta stiu exact ce isi doresc de la un instructor si nu se multumesc cu mai putin, in aceeasi masura in care un instructor bun nu se va multumi cu mai putin decat stie ca dansatorul cu care lucreaza este capabil sa dea.
Pentru dansatorii care abia intra in aceasta lumea a dansului insa, intalnirea cu un instructor nepotrivit poate fi adesea descurajanta, intorcandu-i din drum inainte de a putea sa isi descopere macar potentialul. Din acest motiv este extrem de important, in mod special pentru dansatorii incepatori, sa nu continue cursurile cu un instructor alaturi de care nu simt o evolutie constanta sau cu care nu pot comunica.
2. Dansul ca metoda de relaxare. Oricat de mult am iubi dansul, in momentul in care acesta devine o rutina, antrenamentele par interminabile si accentul se pune doar pe corectarea greselilor, bucuria pentru dans incepe sa se piarda treptat. Dansul nu trebuie lasat niciodata sa devina o obligatie sau un stres. Pentru a isi mentine mereu pasiunea pentru dans vie, dansatorii nu trebuie sa se limiteze la scoala de dans. Dansati in casa, in club, in aer liber sau la intalnirile cu prietenii. Nu pierdeti niciodata o ocazie de a dansa pentru distractie si relaxare.
3. Importanta unei posturi corecte. Dansatorii incepatori sunt in mod obisnuit mult mai constienti de propria postura pentru ca importanta acesteia le este amintita in mod constant. In mod usor paradoxal, dansatorii care incearca sa practice aceasta arta la nivel profesional sunt cei care cel mai adesea incep sa neglijeze postura. Indiferent de nivelul de experienta, notiunile de baza precum importanta mentinerii posturii si atitudinea relaxata nu trebuie niciodata uitate.
4. Dansatorul nu se opreste niciodata din invatat. Cateva ore de antrenament pe saptamana nu sunt indeajuns pentru dansatorii care vor cu adevarat sa ajunga la rangul de excelenta. Dansatorii cu adevarat pasionati vor exersa in fiecare moment liber si vor profita de orice ocazie pentru a dansa. Un alt mod de a perfectiona propria tehnica este urmarirea videourilor sau participarea ca spectator la diverse competitii pentru a observa tehnica altor dansatori.
5. Dansul inseamna provocare. Un dansator pasionat nu trebuie sa se dea niciodata in spate de la provocari. Daca apare ocazia de a participa la un concurs sau a dansa intr-un spectacol, aceasta nu trebuie niciodata ratata, indiferent de nivelul de pregatire. Acest gen de experiente trebuie intotdeauna primite cu optimism si vazute drept oportunitati pentru perfectionare.
Noutati




