Cum faci ca machiajul sa reziste peste 12 ore
calendar_month 11 Apr 2016, 00:00
Grija oricarei femei este nu atat ca hainele de pe ea sa arate impecabil, cat machiajul sa nu i se strice prea usor. Fiindca atunci cand pleci de acasa dimineata si te mai intorci seara, e foarte probabil ca fardurile sa nu reziste la locul lor. Si totusi cum faci ca machiajul sa ramana intact toata ziua?

Iata cateva trucuri care iti vor fi de mare ajutor:

Foloseste crema hidratanta. Inainte de orice, fa-ti un obicei din a folosi creme, insa evita-le pe cele foarte grase. Crema are rolul de a pastra elasticitatea pielii si de a o face mai fina si mai delicata.

Foloseste o baza de machiaj. Dupa ce ai aplicat-o, asteapta 10 minute pentru ca ea sa fie bine absorbita de piele si abia apoi aplica fond de ten sau pudra. Foloseste un buretel special sau degetele pentru a aplica fondul de ten in anumite zone si intinde-l apoi cat mai uniform.

Machiaza-te in lumina naturala. Lumina de neon distorsioneaza nuantele si te vei trezi ca ai iesit afara la soare si nuanta fondului de ten pe care l-ai aplicat este prea inchisa pentru tenul tau, ajungand sa arati ca si cum ai avea o masca pe fata.

Fixeaza machiajul cu pudra. Dupa ce te-ai machiat e bine sa aplici un strat fin de pudra pe toata fata. Imediat, mai aplica un strat de ruj. Acesta va deveni astfel ultra rezistent la transfer, astfel ca nu vei mai fi nevoita din ora in ora sa aplici alt strat.

Foloseste farduri pulbere. Evita produsele cu textura cremoasa, intrucat acestea nu rezista mult o data ce au fost aplicate.