Cum ne protej?m la lucru? Ghidul studentului
3/38534
calendar_month 30 Iun 2017, 00:00
Fie că este vorba de job-uri sezoniere, practică sau temutul „full-time”, pentru mulți studenți vine o vreme când echipamentul de lucru ia locul garderobei casual. Dincolo de a fi doar un moft, imbracamintea de protectie este esențială pentru siguranța la locul de muncă. Deși mulți ar prefera garderoba de zi cu zi, asortată cu teniși de firmă, este de la sine înțeles că nu orice mediu de lucru se pretează la o ținută atât de ușoară.

Munca în construcții, logistică sau chiar industria medicală sau alimentară poate pune probleme, în special noilor-veniți. De aceea, atenția la echipamentul de protecție este absolut necesar pentru a evita accidentele la locul de muncă.

Îmbrăcămintea de protecție adecvată este o primă măsură pentru siguranța la lucru: de la halatele folosite în industria alimentară sau medicală, până la salopetele durabile din tercot, îmbrăcămintea de protecție vine într-o largă varietate de modele și culori. O bună protecție la lucru nu înseamnă neapărat că design-ul este sacrificat: personalizarea îmbrăcămintei de protecție este o opțiune excelentă pentru un plus de individualitate.

Nici incaltamintea de protectie nu trebuie neglijată: din păcate, nicio pereche de adidași la modă nu va asigura siguranța piciorului precum o pereche de încălțăminte de protecție adecvată. Pentru activitățile cu adevărat solicitante, o pereche de bocanci de protectie vor oferi siguranța necesară. În general, bombeul metalic sau compozit, alături de lamela antiperforație și talpa rezistentă la hidrocarburi sunt elementele bocancilor de protecție care apără piciorul la impact. Desigur, specificațiile încălțămintei de protecție trebuiesc alese cu grijă, după evaluarea riscurilor la care se va expune utilizatorul.

Chiar și pentru o perioadă de practică în industria medicală sau alimentară, încălțămintea de protecție va trebui să se preteze necesităților: pantofii sau bocancii de protecție de culoare albă, cu talpa antialunecare sunt alegerea ideală.

Atât încălțămintea, cât și îmbrăcămintea de protecție reprezintă doar primul pas pentru a ne asigura că treaba merge conform așteptărilor. Dacă protecția la lucru a fost asigurată, ultimele griji rămân examenele și calificativele finale. Spor la lucru!