Cum s? prepari ulei de cocos chiar la tine acas?
3/38327
calendar_month 06 Ian 2017, 00:00
Uleiul de cocos se numără printre cele mai benefice produse naturale din câte există, căci este bogat în nutrienți de care organismul și pielea noastră are nevoie, iar printre acestea se numără vitamina E, vitamina K, fierul, fitosteroli, acizii grași Omega-6, grăsimi saturate, mononesaturatesi polinesaturate.

Dacă nu aveți încredere în produsele din magazine sau vreți să fiți siguri că uleiul de cocos pe care îl folosiți e sută la sutănatural, atunci ar trebui să învățați cum să-l preparați chiar la voi acasă.
Uleiul de cocos are multiple beneficii dacă îl folosiți atât intern, cât și extern. Așadar, pentru a pregăti uleiul de cocos chiar la voi acasă aveținevoie de două ingrediente cu care să-l realizați: două nunci de cocos mari și 1, 5 litri de apă distilată.PreparareSpargeți nucile de cocos, iar apoi puneți laptele într-un bol în care să turnați și apa distilată și amestecați compoziția cu mâinile. După ce ațiomogenizat laptele de cocos cu apa distilată, strecurați totul printr-un tifon sau sită, iar apoi introduceți bolul la frigider pentru 24 de ore,iar a doua zi veți avea lichidul solidificat. La final, scoateți compoziția și o puneți la foc mic până când setransformă totul într-un ulei, iar apoi o răciți din nou la frigider pentru a fi valabilă mai mult timp. Dacă uleiul de cocos realizat în casă esteținut la rece, acesta se păstrează mai bine.Cum se folosește uleiul de cocosUleiul de cocos este foarte bun pentru sănătatea sistemului cardiovascular, are proprietăți antifungice, arde grăsimile și slăbiți într-un timp foartescurt, poate fi folosit și în curele detoxifiere, menținerea sănătății glandelor tiroide, are efect antiîmbătrânire, reduce grăsimea abdominală șiajută la întărirea oaselor. Important de reținut este faptul că pentru uz intern trebuie să folosiți uleiul presat la rece și nu este bine să-lconsumați în cantități mari dacă suferiți de boli de inimă, diabet zaharat sau obezitate. De altfel, nici femeile însărcinate sau cele care alăpteazănu ar trebui să-l folosească în exces.