Cum sa devii mai inteligent
3/37368
calendar_month 20 Nov 2015, 00:00
Daca ti se pare ca este din ce in ce mai greu sa tii pasul cu ceea ce se intampla in materie de tehnologie in societatea actuala si ca te-a luat valul informational, inseamna ca ai nevoie de un avant cerebral. Probabil ca te gandesti ca este cam tarziu, avand in vedere faptul ca ai trecut de varsta la care inveti usor multe lucruri sau deprinzi diverse abilitati. Noi iti spunem, insa, ca poti recurge la cateva metode care vor contribui la cresterea IQ-ului prin crearea unor noi legaturi neuronale.

Iata cum sa devii mai inteligent!
Niciodata nu este prea tarziu

1. Incearca o activitate noua!
Chiar daca ti se pare ca un nou hobby nu va face decat sa te relaxeze, de fapt, in acest mod vei reusi sa beneficiezi de o activitate care iti va ajuta creierul sa creeze noi legaturi neuronale. Acest aspect este foarte important atunci cand vorbim despre inteligenta.
2. Viziteaza locuri noi!
Atunci cand te duci intr-o tara noua, esti obligat sa deprinzi noi obiceiuri, sa iti folosesti cunostintele privitoare la comunicarea intr-o alta limba si sa te conformezi traditiilor locului. Toate aceste lucruri contribuie la cresterea IQ-ului, pentru ca esti obligata sa faci fata unor noi provocari si sa te adaptezi situatiei.
3. Invata mereu!
Nu conteaza ca este vorba despre o limba straina, un instrument muzical sau un sport, atunci cand vorbim despre invatarea continua, vorbim de fapt despre nasterea unor noi sinapse, prin intermediul carora fluxul nervos va fi transmis intre neuroni.
4. Citeste carti!
Atunci cand citesti o carte, inveti cuvinte noi, iti reamintesti unele reguli gramaticale pe care probabil ca le-ai uitat si intri in pielea personajelor, incercand sa gasesti rezolvari la problemele lor. Mai bine de atat nu se poate, cand vine vorba despre dezvoltarea inteligentei!

Citeste continuarea pe DIVAHAIR.RO