Cum sa inveti mai eficient
3/37359
calendar_month 19 Nov 2015, 00:00
Vrei sa afli cateva metode noi de a asimila mai usor informatiile, fara sa pierzi foarte mult timp? Afla cum sa inveti mai eficient cu ajutorul catorva tehnici simple, care te vor ajuta sa retii mai usor.

Afla care este stilul tau de invatare
Exista numeroase teorii legate de stilurile de invatare. Una dintre cele mai populare a fost dezvoltata in anii '80 si spune ca exista patru dimensiuni ale stilurilor de invatare: senzoriala-intuitiva, vizuala-verbala, activa-reflexiva, secventiala-globala. Indata ce stii care sunt preferintele tale pe fiecare dintre axele de mai sus, poti incepe sa iti imbunatatesti abilitatile si sa iti largesti orizonturile in domeniul invatarii.

Iata cate ceva despre stilurile de invatare:

Stilul de invatare senzorial este intalnit cel mai adesea la oamenii care prefera informatii concrete, practice si procedurale. Acestia cauta date cat mai exacte. Daca te bazezi foarte mult pe acest stil de invatare, preferi ceea ce este familiar in detrimentul creativitatii si adaptarii. Oamenii care au un stil intuitiv de invatare prefera, dupa cum ai putea banui, informatiile teoretice si conceptuale, cautand sensul atunci cand asimileaza ceva nou. Daca te apropii prea mult de extrema aceasta, risti sa pierzi detalii importante, ceea ce poate conduce la decizii neinspirate. Forteaza-te sa inveti date exacte si sa observi detaliile.

CITESTE mai departe pe DIVAHAIR.RO