Cum sa vopsesti ouale de Paste natural
calendar_month 11 Apr 2017, 00:00
Oua roz deschis
Sfecla rosie va colora ouale in roz, chiar daca culoarea alimentului in sine este purpurie. Pentru a obtine o culoare frumoasa, este necesar sa lasati ouale in zeama de sfecla peste noapte. Atentie insa! Zeama este destul de acida si tinde sa penetreze coaja oului, de aceea este bine sa fierbeti ouale foarte bine pentru ca acestea sa nu se coloreze si in interior.
Oua maro
Puteti obtine culoarea maro a oualor folosind cafea sau ceai. Cu cat ingredientele sunt mai colorate, cu atat ouale vor avea o culoare mai intensa. Trebuie doar sa le lasati peste noapte in ceai sau cafea.
Oua rosu caramiziu
Fierbeti trei linguri de paprika timp de 30 de minute si veti obtine o culoare deosebita de rosu caramiziu.
Oua portocaliu deschis
Cojile de la 6-8 cepe galbene cu 4 cani de apa, fierte timp de 30 de minute.
Oua albastre
Pentru a obtine culoarea albastra, puteti fierbe o jumatate de varza rosie, in 4 cani de apa, timp de 30 de minute. Pentru un albastru mai inchis poti lasa ouale peste noapte in zeama de varza astfel preparata.
Oua violet inchis
Poti lasa ouale peste noapte intr-un bol cu vin rosu si vei obtine oua de culoare violet inchis.
Oua mov
Poti zdrobi afinele de coaja oului pentru a obtine pete de culoare, sau poti fierbe afinele pentru a obtine un suc in care sa fierbi ouale.
Oua verzi
Foloseste o fiertura de iarba si da o culoare verzuie oualor de Paste.