Cum sunt protejati salariatii prin asigurari private de sanatate

calendar_month 05 Oct 2017, 00:00
Desigur, riscul la care sunt expuși angajații la locul de muncă diferă în funcție de tipul de activitate și domeniul în care lucrează, însă chiar și cei care lucrează în cele mai sigure condiții în mediul urban sunt totuși expuși diferitelor riscuri.
Factorii de risc pentru angajații din mediul urban
Trăind în aglomerația urbană suntem expuși riscurilor care ne afectează sănătatea, cu impact direct asupra calității vieții, deci și asupra activității noastre profesionale. Dintre factorii de risc din zonele urbane amintim:
Poluarea
Poate fi ușor de ignorat, însă poluarea aerului și cea fonică au efecte negative asupra sănătații noastre pe termen lung. Numărul tot mai mare de mașini care emană gaze nocive în aer, fabricile și alte activități industriale cresc nivelul de poluare, însă sunt lucrurile cu care ne confruntăm zilnic.
Ce pot face angajatorii e să se asigure că aerul din birouri și spațiile de lucru este filtrat, iar angajații expuși la un nivel ridicat de zgomot sunt protejați corespunzător, cu echipamente specifice, pentru a evita probleme la nivelul aparatului auditiv.
Stilul de viață
Când devenim angajați, pare că uităm încet, încet, de bunele obiceiuri moștenite de la părinți în ce privește alimentația. De la trei mese sănătoase pe zi ajungem să ne neglijăm tot mai mult, sărim peste mesele principale, mâncăm când apucăm și pe fugă alimente fast-food care să ne potolească foamea, fără să ne gândim că, pe termen lung, imunitatea noastră și funcționarea aparatului digestiv vor fi afectate, cu impact direct asupra muncii noastre.
Pe lângă alimentația nesănătoasă, sedentarismul devine o problemă din ce în ce mai frecventă în rândul angajaților care petrec mult timp la birou. Muncim în spații închise, pierdem contactul cu natura, iar organismul ne va da semne de oboseală dacă uităm de obiceiurile care sunt benefice pentru trupul și mintea noastră.
Bolile infecțioase
Trecerea de la un sezon la altul e mereu însoțită de boli infecțioase care, în aglomerația din spațiile publice, de la serviciu, din mijloacele de transport în comun, ne expun sistemul imunitar. Suntem pregătiți să facem față numărului mare de viruși care ne înconjoară fără un stil de viață echilibrat, sănătos?
Descoperă avantajele asigurării private de sănătate
Chiar dacă fiecare este responsabil de propria stare de sănătate, prin efectuarea de vizite regulate la medic și respectarea indicațiilor primite de la specialiști, orice angajator va aprecia interesul companiei pentru bună-starea sa. Pe de o parte, fiecare angajat vrea să își facă treaba cât mai bine, simțindu-se bine la locul de muncă, iar fiecare angajator vrea resursă umană care lucrează la capacitate maximă și contribuie la creșterea productivității.
Prin asigurările private de sănătate, angajatorul are ocazia de a reaminti resursei umane cât de importantă e sănătatea. În plus, un astfel de beneficiu este un mod prin care o companie poate atrage cei mai buni candidați la angajare, crește șansa de a atinge obiectivele, menține cheltuielile financiare sub control.
Avantajele ca angajator
Beneficiile extra-salariale îl ajută să recruteze și să mențină loiali companiei cei mai buni specialiști pentru postul vizat;
Riscurile companiei sunt acoperite cu un cost redus;
Sănătatea angajaților contribuie la creșterea productivității.
Avantajele ca salariat
Starea excelentă de sănătate asigură energia și concentrarea necesară pentru a lucra eficient, ducând la creșterea productivității;
Este mult mai motivat când este recompensat și nu numai financiar pentru contribuția lui la rezultatele companiei.
Dacă vrei să găsești cel mai bun pachet de asigurări private de sănătate, nu ezita să verifici și oferta de la Signal Iduna, companie care oferă inclusiv pachete modulare, ușor de adaptat pentru nevoile diferite ale angajaților.
Noutati




