studentie.ro  »  Info studentie  »  Diverse  »  Cum te afecteaza astenia de toamna si ce trebuie sa faci pentru a scapa de aceasta

Cum te afecteaza astenia de toamna si ce trebuie sa faci pentru a scapa de aceasta

2/203852
calendar_month 15 Sep 2018, 00:00
Cum te afecteaza astenia de toamna si ce trebuie sa faci pentru a scapa de aceasta

Potrivit studiilor de specialitae, astenia de toamna afecteaza una din zece persoane. Desi cauzele aparitiei asteniei nu sunt total cunoscute, se presupune ca aceasta apare din cauza lipsei de lumina. Persoanele care se confrunta cu astenia de toamna se simt extrem de obosite si nu se mai pot concentra asupra taskurilor zilnice.

Cauzele aparitiei asteniei de toamna

Astenia de toamna apare ca urmare a lipsei luminii. Zilele devin tot mai scurte, iar norii sunt tot mai prezenti in acest sezon.

O alta cauza a aparitiei asteniei de toamna o reprezinta inadaptarea organismului la diferentele de temperatura intre zi si noapte.

Potrivit studiilor astenia de toamna apare cu precadere in cazul persoanelor care au un stil de viata dezordonat si o alimentatie neadecvata. Astenia se manisfesta la orice varsta, in special la femeile cu o viata activa si stresanta.

Simptomele asteniei de toamna

Principalele simptome ale asteniei sunt oboseala accentuata si lipsa de concentrare. Acestea sunt urmate de sentimentul de tristete si melancolie inexplicabila. Toate acestea duc la lipsa apetitului, aparitia durerilor de cap si scaderea libidoului. Unele persoane se pot confrunta cu insomnii.

Formele mai severe de astenie se pot manifesta si prin momente trecatoare de pierdere a memoriei, tensiune arteriala scazuta si slabiciune musculara.

Ce trebuie sa faci pentru a trece peste astenia de toamna

Primul pas pentru a scapa de astenia de toamna este schimbarea stilului de viata. O alimentatie sanatoasa, din care sa nu lipseasca fructele si legumele este un must. Acestea, combinate cu exercitii fizice usoare (chiar si plimbari in aer liber) si minim 7 ore de somn pe noapte pot fi un adevarat succes pentru multe persoane, in special pentru cele care au o viata sedentara.

Persoanele cu un stil de viata activ trebuie sa se rezerve timpul liber pentru activitati relaxante, cum ar fi cititul sau chiar urmarirea unul film, sau chiar bai calde, cu uleiuri relaxante, seara inainte de culcare.

In lipsa "tratamentului" simptomele se amelioreaza de la sine odata cu schimbarea anotimpului.

Sursa foto: unsplash.com