Cumplit. Pustiul acesta e urias si nu se mai opreste din crescut
3/38207
calendar_month 28 Sep 2016, 00:00
Sultan Kosen, turcul care detine recordul de cea mai inalta persoana din lume – 2,51 metri – ar putea fi in curand surclasat de un tanar de 19 ani din Michigan. Broc Brown masoara deja 2,33 metri si continua sa creasca.
Tanarul a fost deja recunoscut oficial de Cartea Recordurilor drept cel mai inalt adolescent din lume. Tinand cont de faptul ca in fiecare an creste in jur de 15 centimetri, sunt sanse foarte mari ca in curand sa devina el cel mai mare pamantean.
„Cand era la gradinita, Broc avea inaltimea de 1,57 metri. In clasa a sasea, ajunsese deja la 1,82 metri. In liceu masura 2,13 metri”, a povestit mama lui, Darci Brown, pentru Telegraph.
La 5 ani, baiatul a fost diagnosticat cu o boala rara, numita sindromul Sotos, care se mai numeste si gigantism cerebral. Acesta este o boala genetica si poate duce la crestere excesiva. Copiii care se nasc cu aceasta afectiune cresc mult pana la adolescenta si au cranii mai mari decat normalul, riscand sa aiba si tulburari mentale.
Daca initial medicii nu i-au dat lui Broc sanse sa atinga pragul adolescentei, acum cauta solutii pentru a-i opri cresterea.
Broc are si dificultati la invatare, probleme cu inima si cu coloana vertebrala. „Am mari dureri. Simt ca parca o racheta de tenis mare umbla pe spatele meu, care ma doare mereu. Sper ca doctorii vor face ceva sa ma ajute”, a povestit adolescentul.
„Sper doar sa aiba o viata buna si sa fie fericit in tot ce face”. Broc vrea sa lucreze, sa aiba propria slujba, la un magazin de produse sportive sau oriunde”, a spus mama sa.