FECIOARA (23 august - 21 septembrie)
6/6976
calendar_month 24 Ian 2008, 00:00

Horoscopul zilei 24.01.2008



O vizita la prieteni iti ofera sansa de a cunoste o persoana deosebita. Daca esti intr-o relatie ai grija ce atitudine vei adopta, pentru ca orice gest va fi interpretat gresit. Daca nu, incearca sa fii precaut, sa cunosti mai intai persoana respectiva, pentru a nu avea parte de o dezamagire.


La facultate nu vei avea probleme. Dispui de multe rezerve si energie.


CARACTERISTICI GENERALE:


Semn de pamant, mutabil, feminin, introvertit, dominat de planeta Mercur, planeta care sporeste spiritul comunicativ, inteligenta, elocventa, talentul oratoric, diplomatia, ingeniozitatea, abilitatea, dar si siretenia, instabilitatea, superficialitatea, tendinta spre inselatorie.


Piatra pretioasa: sardonixul.
Zi norocoasa: miercuri.
Numere norocoase: 4 si 8.
Culoare: gri.
Metal: mercurul.
Locuri prielnice: orasele mici.
Verb reprezentativ: "a analiza".


Zodie feminina de pamant, predominant practica, materiala, esenta Marelui Om al Universului.


Aspectul fizic: statura in general mica, adesea subtire, fata rotunda, ten usor inchis, par negru, ochi de culoare inchisa.


Zone erogene: abdomenul.


Nativul din zodia Fecioarei este lucid, logic, rational. Ii place sa analizeze situatiile si persoanele pe care le intalneste. Este saritor si ii ajuta pe cei apropiati la nevoie.


In general, cel nascut in zodia Fecioarei este timid si cu greu se poate impune in fata persoanelor mai temperamentale sau mai energice. De aceea, mizeaza pe diferite tertipuri si cauta sa se faca remarcat prin inteligenta si cunostinte.


In situatii dificile, nativul din zodia Fecioarei devine nervos si cicalitor, in special cu persoanele cu care isi poate permite (subalterni, copii etc.).


Este amabil, serviabil, supus, responsabil, dar exigent in munca, fara a reusi vreodata sa se ridice mai sus decat pozitia de simplu subaltern. Se mandreste cu realizarile sale si este un muncitor hotarat, credincios slujbei sale. Poate atinge succesul in domenii administrative sau orice alt domeniu in care trebuie sa lucreze in slujba altora (functionar public, comert, medicina), dar si in domenii legate de agricultura, animale, plante, alimentatie, chimie, farmacie, igiena, munca de precizie, calcul si analiza, artizanat. Din punctul de vedere al sanatatii, nu se bucura de o vitalitate prea solida, desi are o sanatate buna in general, dar uneori un simptom cat de mic poate duce la ipohondrie numai datorita grijii sale exagerate pentru propriul organism. Dovedeste mare interes pentru tot ceea ce are legatura cu sanatatea, terapii si diete, deci medicina - chiar si la nivel empiric - poate fi un capitol care ii starneste mereu interesul, ori pentru a aplica ceea ce afla asupra propriei persoane, ori pentru ai ajuta pe altii.


Fecioara este o fire deosebit de analitica luand in consideratie toate solutiile unei probleme oprindu-se de regula la cele mai practice si mai realiste. Gandirea sa este clara, precisa, rece si nu se simte bine atunci cand isi pierde aceste calitati. Totul este prevazut dinainte, aranjat la locul sau, iar ceea ce este spontan, imprevizibil si neasteptat il sperie si il dezechilibreaza. II plac regulile clare si precise si nu debordeaza de fantezie. Nu agreeaza incertitudinea si extravaganta si in general tot ceea ce iese din standardele obisnuite.

Nativul acestui semn are un caracter profund moral, e onest si impune celorlalti prin tinuta sa. Bland sau sever, el le cere celorlalti respectarea acelorasi reguli pe care le urmeaza si el. Nu este un tip care isi ia riscuri si isi cunoaste limitele, granite ce crede ca le corespund tuturor celorlalti si de aceea se asteapta de la ei sa actioneze in consecinta.


Barbatul Fecioara prefera femeile echilibrate si constante, langa care poate trai in tihna. Nu este barbatul marilor pasiuni, dar stie sa iubeasca sincer si profund. Pentru ca il preocupa mult cariera si castigurile materiale, barbatul Fecioara are tendinta sa isi cam neglijeze partenera, chiar daca o iubeste cu adevarat.


Ca si barbatul Fecioara, femeia Fecioara nu va avea mari pasiuni. Partenerul pe care il alege, ii va deveni sot, intr-o uniune sincera si durabila. De obicei, femeia Fecioara este o persoana ordonata si pretinde din partea partenerului acelasi lucru. Este o fiinta idealista si doreste un barbat perfect, curat, fara vicii.


CELEBRITATILE ALE ZODIEI: Regina Elisabeta, Lev Tolstoi, Michael Jackson, J. S. Bach, H. G. Wells, Onassis, Sean Connery, Maica Teresa, Agatha Christie, Greta Garbo, Stephen King, Gloria Estefan, Leonard Bernstein, Richard Gere, Andreea Esca, Ana Szeles, Mihail Kogalniceanu.