Folii antiefractie- cel mai la indemana mijloc de a-ti proteja geamul sau vitrina magazinului tau
3/38540
calendar_month 18 Aug 2017, 00:00
Comportamentele antisociale primeaza intr-o lume greu incercata de lipsa unui venit sigur sau pur si simplu ”macinata” de gandurile unor oameni avizi dupa castiguri imediate.

Indiferent ca este vorba de vitrina unui magazin sau de geamul propriei locuinte, hotii isi indrepta in permanenta atentia spre vandalizarea si patrunderea nepermisa in spatiul privat al unui antreprenor aflat in afara programului de lucru sau al unui proprietar ce nu se afla in localitate.

Asa au aparut asa-numitele foliide securizare siantiefractie, considerate de catre experti cea mai simpla, eleganta si avantajoasa alternativa de a creste rezistenta geamurilor. Create in conformitate cu dispozitiile normative implementate de aplicarea legii 333/2003 si a Hotararii de Guvern 301/2003, foliile ofera o protectie ridicata intrarilor impotriva vandalizarilor repetate si a patrunderilor prin efractie. Totodata, acestea asigura eventuala degradare a geamurilor provocata de accidente. Mai mult, foliile de securitate sunt cele responsabile de impiedicarea raspandirii cioburilor in cazul spargerii sticlei, in urma unui impact major.

Avand certificari CEBTP, foliile antiefractie si de securitate nu permit patrunderea corpurilor straine spre interiorul incaperii, mentinand cioburile in cadrul acestora.

In functie de scopul pentru care au fost realizate, ele au o grosime ce variaza, in general, intre 100 si 375 microni.
Foliile antiefractie, un remediu de descurajare a hotilor
Teoretic vorbind, aplicarea pe geam a foliei faciliteaza protectie permanenta, 24 de ore din 24. Aplicarea pe geam are un rezulat spectaculos. In combinatie cu geamul, folia antiefractie face front comun cu aceasta, rezultand o sticla securizata, cu rezistenta certificata.

In functie de intrebuintari, producatorii au lansat pe piata mai multe tipuri speciale de folii, din randul carora se detaseaza folii antiefractie transparente si cele decorative, catalogate drept un mijloc de aparare in calea ochilor insistenti.

Primele asigura o protectie 100% contra zgarieturilor, aplicarii de afise sau grafitti, unele evidentiindu-se, chiar, printr-o serie de proprietati antibacteriene. Mai mult, ele confera o reala protectie antifurt, facand, de asemnea, dificila intruziunea fragmentelor de geam rezultate in urma spargerilor.
Acum si cu straturi metalizate
Un tip aparte il reprezinta asa-numitele folii antiefractie pentru cladiri, care au in compozite o serie de straturi metalizate cu aluminiu. Astfel, odata aplicate pe geam, acestea securizeaza si fortifica, geamul ramanand impenetrabil chiar si dupa actiuni de spargere, vandalism, atac cu pietre, rangi materiale explozibile.

Autenticitatea parametrilor tehnici si a performantelor foliilor de securitate sunt garantate de testele efectuate atat de producator, cat si de laboratoarele independente.

Asadar, foliile antiefractie prezinta un triplu beneficiu:

- impiedica accesul in interior, iar in cazul loviturilor repetate, sticla nu va cadea;

- nu estompeaza trecerea luminii solare- feresc compania sau familia de neplacerile cauzate eventualele actiuni infractionale

Nu in ultimul rand, ele sunt perfect transparente si opresc patrunderea radiatiilor UV in proportie de 99%.

Nu este mai bine sa previi pagubele patrunderilor prin efractie si a actiunilor delicvente? Nu uita ca actiunile infractorilor iti pot ruina munca ta de o viata!