Folosesti betisoare pentru urechi? ATENTIE! Sunt super periculoase!
calendar_month 08 Apr 2016, 00:00
Betisoarele de urechi nu sunt nici pe departe atat de bune pe cat ne-am fi imaginat. Potrivit Descopera.ro, atunci cand sunt folosite excesiv si necorespunzator provoaca mai multrau decat bine.

William H. Shapiro, profesor la clinica NYU Langone, din SUA, sustine ca nu trebuie sub niciun chip sa introduci in ureche ceva „mai mic decat cotul tau”.

Potrivit afirmatiei profesorului, ceea ce de fapt fac aceste ustensile igienice este sa impinga ceara in interiorul urechii, spre timpan. Pentru a auzi sunete, timpanul trebuie sa vibreze, iar betisoarele de vata imping cerumenul spre timpan, blocandu-l.

Cerumenul este substanta ceroasa secretata de glandele canalului auditiv extern al urechii. Ea este o substanta cu rol de securizare a urechii de insecte. Pe langa acest rol, ceara impiedica dezvoltarea fungilor in urechi si colecteaza celulele moarte ale pielii, parul si praful care se aduna in urechi in urma proceselor de mestecare a hranei si cascatului, potrivit Descopera.

”Deci nu e rau sa fie cerumen in ureche si nicidecum prezenta lui nu este un semn al murdariei. Ceea ce trebuie sa stiti este ca oamenii nu trebuie sa-si scoata de sine statator ceara din urechi”, afirma profesorul William H. Shapiro.

William H. Shapiro este ORL-ist si profesor asociat la Clinice Langone din New York.