Fructul pe care l consum? toat? lumea ?i poate aduce moartea
3/38397
calendar_month 10 Feb 2017, 00:00
Un fruct consumat de majoritatea dintre oameni s-a descoperit că poate aduce moartea. Peste 100 de copii au fost uciși de o misterioasă boală produsă de acest aliment.

Consumul de litchi poate ucide, însă foarte puține persoane știu acest lucru. Conform unui studiu publicat în revista medicală The Lancet, litchi, un fruct exotic originar din China, conține toxine care inhibă capacitatea organismului de a produce glucoza. Astfel, cei 100 de copii ale căror niveluri de zăhar din sânge erau deja reduse, deoarece nu mâncaseră cina, au murit din cauza consumului acestui fruct pe stomacul gol.

Cei 100 de copii au decedat în nordul Indiei, iar acesta este numărul anual de morți în acea regiune din cauza consmului ridicat de litchi. Cercetătorii au examinat copiii bolnavi internați într-un spital în Muzaffarpur între lunile mai și iulie 2014 și au descoperit o legătură cu un focar de boală care a cauzat umflarea creierului și convulsii la mai mulți copii din Caraibe. Focarul a fost cauzat de fructul ackee, care conținea hipoglicină, o toxină care împiedică organismul să producă glucoză. Testele ulterioare au indicat că și litchi conținea hipoglicină.

FOTO: Pexels.com