Ghid de angajare - tot ce trebuie sa stii despre piata fortei de munca in 2016
3/38021
calendar_month 22 Iun 2016, 00:00
Identificarea jobului potrivit atunci cand esti in student sau proaspat absolvent poate parea coplesitoare. Lipsa experientei relevante de lucru, competitia mare care exista pe piata fortei de munca si asteptarile angajatorilor par obstacole de netrecut din postura de junior. Lucrurile sunt mai simple, insa, decat par.

Toate aceste aparente obstacole pot fi transformate in atuuri in CV-ul tau, iar jobul visat poate aparea din spatele oricarui program de internship in Bucuresti sau din tara. Responsabilitatea ta este sa fii mereu la curent cu evolutia posturilor disponibile pentru juniori, sa fii activ, sa participi la programe de formare, sa ai in CV activitati extracurriculare relevante si sa iti slefuiesti continuu competentele si abilitatile.

„Sa-si cultive automotivarea pentru un loc de munca, sa inteleaga ca nu poti intra pe o pozitie nici de middle si nici de de top daca nu ai experienta unui post de entry-level, oricat de buni au fost in scoala. Sa faca eforturi sa inteleaga ca daca tot te-ai apucat de un lucru, atunci trebuie facut bine de la inceput, iar daca nu stii sa-l faci bine de la inceput, atunci trebuie sa-i intrebi pe cei care stiu.” – ii sfatuieste Amalia Baiu, Director Resurse Umane in cadrul WURTH Romania.

„Sa inteleaga faptul ca toti pot fi egali din punct de vedere al studiilor, insa experienta de orice fel va face diferenta intre ei. Experientele de voluntariat sau internship, unde poate nu este vorba de nici o remuneratie lunara, le va aduce plus valoare pe partea de dezvoltare personala. Proactivitatea, lucrul in echipa, comunicarea eficienta sunt abilitati apreciate, pe care le cautam la candidatii ce ne vor deveni colegi.” – spune Mihaela Scurtu, Recruitment Manager Romania, Draexlmaier Romania.

Iata un infografic care cuprinde lucrurile esentiale pe care trebuie sa le cunosti inainte de a aplica la primul program de Internship sau Job entry-level: