Greseala impardonabila facuta de oamenii lui Donald Trump la Casa Alba. Au dat-o in bara la unul dintre cele mai importante evenimente
3/38369
calendar_month 27 Ian 2017, 00:00
Premierul Marii Britanii, Theresa May, s-a întâlnit la Washington cu președintele Statelor Unite, Donald Trump. Este prima întâlnire dintre noul președinte american cu un lider străin, iar în agenda celor doi au fost discuții și despre viitorul NATO și un acord de comerț liber între cele două state. Înainte ca cei doi oameni politici să se întlnească, oamenii lui Trump au dat-o în bară ”grațios”.


Deși organizarea unor astfel de întâlniri este foarte importantă și trebuie făcută ca la carte, la Casa Albă lucrurile s-au făcut pe repezeală, motiv pentru care i-au greșit numele premierului Marii Britanii, Theresa May. Astfel, conform desfășurătorului de program realizat de agenții lui Donald Trump, Theresa May a fost botezată ”Teresa May”.

Puțin cam ciudată întâmplarea, având în vedere că premierul britanic este o eprsoană importantă pentru relația dintre cele două state.

Conform ultimelor informații, este foarte posibil ca premierul Theresa May să facă un apel către conducerea Statelor Unite pentru reînnoirea "relației speciale" dintre cele două țări, relație făurită acum mai bine de 75 de ani în toiul luptei lor comune împotriva Germaniei Naziste. Contextul politic internațional este complet schimbat cu Marea Britanie, care va declanșa peste nu mult timp procesul de ieșire din Uniunea Europeană, în timp ce Statele Unite, sub domnia președintelui Trump, par tentate de o retragere în izolaționism.

"Pe măsură ce ne redescoperim încrederea - așa cum vă reînnoiți națiunea dumneavoastră la fel cum o reînnoim pe a noastră - avem posibilitatea - într-adevăr, responsabilitatea - de a reînnoi relația specială pentru această nouă eră. Avem oportunitatea de a conduce, împreună, din nou",este un citat publicat de presă din discursul de la Philadelphia.

Donald trump dorește reapropierea de Marea Britanie, iar faptul că premierul May este primul lider străin care poartă convorbiri la numai o săptămână de la inaugurare sa cu președintele SUA este un fapt semnificativ.