Horoscop 28.01.2008 - LEU (23 iulie - 22 august)
7/7025
calendar_month 28 Ian 2008, 00:00
Horoscopul zilei 28.01.2008In ultima perioada ti-ai petrecut tot timpul incercand sa inveti si sa-i ajuti pe ai tai la treburile de zi cu zi. Oboseala incepe sa te ajunga din urma si nu mai dai randament. Ia o pauza si planifica o intalnire cu iubitul/a. E cazul sa-i arati ca si tie ti-au lipsit momentele petrecute cu el/ea.

CARACTERISTICI GENERALE:

Semn de foc, fix si stabil, masculin, dominat de Soare, planeta care sporeste autoritatea, vointa, hotararea, vitalitatea, afectivitatea, sansa si norocul in viata, entuziasmul si generozitatea, dar si ogoliul, vanitatea, mandria, furia, egoismul, extravaganta.

Piatra pretioasa: rubinul.
Zi norocoasa: vineri.
Numere norocoase: 5 si 8.
Culoare: nuante de lavanda.
Metal: aurul.
Locuri prielnice: spatii larg deschise.
Verb reprezentativ: "a voi".

Leul reprezinta inima si coloana vertebrala, spatele in general.

Aspectul fizic: talie mijlocie, bine facut, solid, musculos, frumos, fata ovala, trasaturi regulate, par castaniu, ochii in general mari si rotunzi.

Zone erogene: spatele, coloana vertebrala.

Nativul din Leu are ca trasaturi definitorii dorinta de a conduce si cea de a reusi in viata. In acest scop dezvolta multa energie, dispunand intotdeauna de vointa necesara pentru a-si urmari interesele pana la capat. Este o personalitate impunatoare, stralucitoare, ca si astrul de care este patronat si ii place enorm sa fie admirat. In sprijinul acestei idei va face orice ca sa epateze, sa fie in centrul atentiei in orice colectivitate in care munceste si traieste. Este un leader natural, rolul de conducator este parca inventat pentru el si nimeni altcineva din Zodiac nu va avea o mai mare satisfactie in a se instala in varful ierarhiei.

Cuvantul sau cheie este recunoasterea, de aceea Leul se simte fericit numai atunci cand i se iau in consideratie calitatile, personalitatea, autoritatea. Pentru ca lumea din jur il ridica pe un postament de laude si consideratie, se considera un membru al elitei, superior intr-o ierarhie sociala. El face regulile in lumea pe care o conduce, asteptand ca ceilalti sa le urmeze, jucandu-i jocul in totalitate.

Doreste sa lase peste tot o impresie buna - chiar daca poate fi falsa la un moment dat - ceea ce il face sa devina egocentrist. Trebuie sa invete sa-si tina sub control tendintele spre incapatanare, dogmatism si sarcasm. Leul are o personalitate vibranta, marcanta, cu bune calitati de organizare si conducere, cu o perceptie acuta a problemelor financiare si un puternic simt al afacerilor.

II plac laudele pentru ca socoteste ca acestea i se cuvin si nu va incerca sa isi descurajeze lingusitorii. Este foarte mandru si nu intelege meschinariile anumitor semeni pe care ii va evita sistematic. Uneori este foarte generos, iar cei din jurul sau ii vor admira darnicia ce pare foarte naturala.

Firea sa este senina si extrovertita, ceea ce il ajuta sa castige mereu in popularitate, devenind inflacarat pana la exuberanta, amatoare de placeri pana la indolenta, generoasa, teatrala, ospitaliera. Leul este romantic si sentimental, dar uneori prea naiv. Este entuziast cand lucrurile merg bine, dar la fel de descurajat cand ajunge in fata unui obstacol. Are tendinta de a face mai mult decat e cazul, devenind fie prea extravagant, fie prea generos. Este totodata si foarte incapatanat, dar nu intr-un mod neplacut, ca la alte zodii. Apreciaza ceea ce fac ceilalti pentru el si nu va uita niciodata sa rasplateasca favorurile care i s-au facut. Are gusturi alese, poate prea exagerate, fiind inclinat spre lux si cheltuieli prea mari doar pentru a forma o imagine buna in fata celorlalti.Chiar daca nu este mereu fidel si are o inclinatie spre aventuri, barbatul Leu stie sa iubeasca cu adevarat o singura femeie. Ii place sa faca curte si altor femei, cu scopul de a fi adorat, glorificat. In dragoste, barbatul Leu este foarte posesiv si extrem de gelos. Nu suporta nici cea mai mica tradare, nici macar sa fie neglijat.

Femeia Leu iubeste cu sinceritate si loialitate. Daca intalneste un partener sincer si iubitor, va fi foarte fericita. Din pacate, datorita vanitatii, femeia Leu are uneori parte de indivizi care incearca sa profite de aceasta slabiciune.

CELEBRITATI ALE ZODIEI: Napoleon, Henry Ford, Fidel Castro, Neil Armstrong, Bill Clinton, Arnold Schwarzenegger, Madonna, Jennifer Lopez, Mihaela Radulescu, Cristina Topescu, Peter O''Toole, Mata Hari, Antonio Banderas, George Enescu, Toma Caragiu, G. B. Shaw, Iulius Cezar.