IN CAUTAREA PUNCTULUI G
6/6333
calendar_month 19 Dec 2007, 00:00

Locatia punctului G s-a modificat cu timpul, cel putin in cartile de specialitate.
Este uimitor cum acesta inca se ascunde de ochii cercetatorilor, chiar si dupa zeci de ani de atentie.
Exista doua metode de a localiza misteriosul punct G. Prima se bazeaza pe senzatiile pe care le au femeile in timpul excitatiei sexuale, a doua metoda se bazeaza pe presupunerea ca stimularea acestei regiuni declanseaza ejacularea feminina.


Unul din studiile care ia in considerare prima metoda, cea empirica, arata ca orgasmul declansat de stimularea punctului G a fost mult mai puternic si mai `profund`.

Inca din primele studii publicate care descrie locatia punctului Grafenberg (medicul care in anii 1950 lansa ideea acestei zone extrem de erogene) se face referire la o regiune accesibila prin penetrere vaginala aflata pe peretele anterior al vaginului.

Experimentul descria ca prin stimulare, aceasta zona se umfla cu pana la 50%.
Intr-un alt studiu s-a incercat gasirea acestui punct prin palparea peretilor vaginului, femeile declarand ca au simtit puternic ca zona anterioara a vaginului este mai sensibila.

Cu toate acestea, imediat dupa publicarea in 1982 de catre A.K Ladas, B. Whipple si J.D. Perry a cartii "The G spot and other discoveries about human sexuality.", mai multi cercetatori si publicatii au negat cu scepticism existenta acestei zone.

Ei se bazau pe declaratiile pacientelor care, desi urma operatiilor le fusese afectata acea zona, nu aveau vreo pierdere de perceptie a placerii.

In ciuada neincrederii unor specialisti, punctul G a fost recunoscut de multi oameni obisnuiti.

Intr-un studiu se estima ca 84% dintre femei cred in existenta unei zone hiper-sensibele in vagin si majoritatea cartilor care abordeaza tema sexualitatii vorbesc despre punctul G ca de o realitate.

In cautarea de a localiza exact acest punct cercetatorii nu au avut rezultate incurajatoare. Testele arata ca nu exista o zona anume a peretelui vaginal care este inervata mai mult.

Putinele studii care confirma existenta punctului G sunt criticate datorita numarului mic de cazuri analizate sau datorita metodelor contestabile.

Exista insa si alte metode de a descoperi daca el exista sau nu, unde este, daca este o glanda sau un tesut sensibil si reactiile declansate de ascunsul punct G.

UN MANECHIN TE INVATA SA GASESTI PUNCTUL G