Incalzesti mancare la microunde? Uite ce alimente NU trebuie incalzite la acest aparat!
3/37671
calendar_month 01 Feb 2016, 00:00
Cine mai are timp sa incalzeasca mancarea pe aragaz in secolul vitezei? Aproape toata lumea foloseste cuptorul cu microunde pentru a incalzi pranzul sau cina, ba chiar si pentru a gati, pentru ca exista numeroase retete speciale pentru acest aparat. Insa stiai ca te poti alege cu o toxiinfectie alimentara daca nu ai grija ce incalzesti la microunde? Specialistii spun ca microundele pot sa modifice structura anumitor substante, facandu-le toxice.

Iata ce mancare nu trebuie sa incalzesti la microunde!
Mancare la microunde pe care nu trebuie sa o incalzesti
Poate ai mai auzit si tu ca simpla folosire a aparatului cu microunde ucide bacteriile, insa nu exista niciun studiu care sa ateste acest lucru. Asadar, nefiind dovedit acest fapt, ramane deocamdata la stadiul de mit, ceea ce inseamna ca trebuie sa fii precauta atunci cand folosesti acest aparat.

Iata ce mancare nu trebuie incalzita la microunde!

Telina: aceasta este o leguma nelipsita din supe si ciorbe, insa ar fi bine sa o lasi deoparte atunci cand incalzesti mancarea la microunde. Continutul de nitrati din telina poate deveni problematic atunci cand aceasta este expusa la caldura pentru a doua oara si poate deveni toxica, provocand senzatia de greata.

Oua: in general este recomandat ca ouale sa fie mancate imediat dupa ce au fost gatite la temperatura corespunzatoare. Ele nu trebuie tinute la temperatura camerei mai mult de 2 ore. Atunci cand le reincalzesti, e nevoie de temperaturi foarte crescute pentru a ucide bacteriile, ceea ce aparatul cu microunde nu prea reuseste sa faca.

Spanac: spanacul are un continut mare de nitrati, care poate creste exponential atunci cand acesta este reincalzit. Din acest motiv, cel mai indicat este sa mananci intotdeauna spanacul proaspat gatit si sa nu mai pastrezi resturi, pentru ca acestea pot deveni cancerigene daca sunt expuse la caldura. Totodata, este bine sa retii ca spanacul nu trebuie consumat consumat crud, deoarece contine oxalati, care ar putea favoriza aparitia pietrelor la rinichi.

CITESTE mai departe pe DIVAHAIR.RO