Ingredientul secret pentru cele mai pufoase clatite cu putinta
calendar_month 05 Sep 2016, 00:00
Clatitele au fost si vor fi intotdeauna un mic dejun perfect. Mai ales daca sunt pufoase si aromate. Insa oricat ne-am stradui, parca niciodata nu ies chiar asa cum ne-am dori. Asta pentru ca nu stim ingredientul-minune care le face moi si delicioase.
Spune „la revedere” clatitelor subtiri si stravezii. Iti vom dezvalui in continuare ingredientele care transforma clatitele in cele mai bune cu putinta.
Ai nevoie de doua cani de faina, 1 lingura de praf de copt, jumatate de ingurita de sare, 3 linguri si jumatate de zahar, o cana si jumatate de lapte batut, doua oua, trei albusuri de ou, o lingurita de unt topit si 2 linguri de ulei de sofran.
Amesteca mai intai ingredientele uscate. Separat, amesteca toate ingredientele lichide, mai putin cele trei albusuri, apoi toarna in ploaie amestecul de faina, integrandu-l usor. Bate cele trei albusuri si adauga-le peste amestec. Acestea vor face aluatul de clatite foarte pufos.
Prajeste clatitele uniform pe o parte si pe cealalta si serveste-le cu dulceata, miere sau crema de ciocolata. Garantat, acestea vor fi cele mai delicioase clatite cu putinta.