La feminin: Epilatul corect - dilema rezolvata!
3/37863
calendar_month 29 Mar 2016, 00:00

Orice femeie isi doreste si incearca mereu sa se simta bine cu ea insasi. Probabil este inscris in codul genetic al femeii sa caute mereu diverse metode pentru a se mentine frumoase si atragatoare.

Dar cate stiu cu adevarat sa faca alegerile cele mai bune cand vine vorba de pielea lor si de ingrijirea acesteia? Pielea, organul cel mai mare al corpului nostru, pe langa faptul ca este expusa mereu factorilor externi (schimbarile de temperatura, contactul cu materialele din care sunt confectionate hainele care de multe ori nu sunt realizate din fibre naturale, etc.), este si predispusa sa “arate” toate schimbarile prin care trece organismul nostru. Lipsa de hidratare corespunzatoare, de exemplu, se va reflecta cu siguranta intr-o piele uscata ce are nevoie urgenta de ingrijire.

Epilarea, o operatiune practicata din cele mai vechi timpuri si pe care in ziua de astazi toate fetele o efectueaza foarte des, atat in saloanele de frumusete cat si acasa, poate fi daunatoare pielii daca nu este facuta corect.

Desi exista metode diverse de a indeparta firele de par nedorite, ar trebui sa acordam atentie celei mai igienice si in acelasi timp celei mai eficiente modalitati de epilare – epilarea cu ceara.

Specialistii in domeniul cosmeticii corporale si epilarii au urmatoarele secrete care imbunatatesc vizibil rezultatele !

Pasul 1 Pregateste pielea inainte de epilat folosind un produs scrub care sa exfolieze bine pielea inainte de orice procedeu corporal. Scrubul nu doar indeparteaza celulele moarte de pe piele, dar impiedica si firele de par sa creasca sub piele.

Pasul 2 Hidrateaza foarte bine pielea cu o crema imbogatita cu uleiuri naturale; o piele deshidratata inseamna sensibilitate mai mare si iritatii mai multe si accentuate la nivelul pielii, odata supusa epilarii.

Pasul 3 Aplica o solutie pe baza de alcool pentru dezinfectare. Cel mai la indemna este spirtul.

Pasul 4 Epilarea propriu-zisa.

Care este cea mai buna metoda? Lama, crema depilatoare sau ceara?

Se stie ca in cazul lamei, parul o sa reapara dupa 1-2 zile de obicei, mai gros. La fel si in cazul cremei depilatoare care nu face altceva decat sa “topeasca” firul de par si atentie, actioneaza numai la suprafata. Radacina firului de par ramane intacta si in 2-3 zile: surpriza, zona epilata arata la fel ca la inceput.

Ceara de epilat este cea mai recomandata deoarece are multiple avantaje, dintre csre cel mai important este acela ca scoate foliculul de par iar acesta se regenereaza mult mai greu. Vei avea o piele frumoasa intre 2 - 3 saptamani daca ai firul de par mai gros ( brunet) pana la 4-5 saptamani- daca ai in mod natural, firul de par mai subtire (blond).

Indicata este folosirea cerii de unica folosinta deoarece ceara traditionala este refolosita. Din punct de vedere igienic este mai sigura folosirea ei o singura data! Ceara refolosita la salon (traditionala) se arde, isi pierde din proprietati si poate chiar transmite boli de sange sau infectii grave daca este refolosite la mai multe persoane. Pana la urma nu sanatatea este cea mai importanta?

Chiar si acasa, reincalzirea cerii cu firele de par ramase in ea dupa prima epilare creste riscul de infectie deoarece bacteriile se dezvolta usor in mediile proprice.

Ceara traditionala vs. ceara de unica folosinta

Daca pana acum nu ai mai folosit ceara ca metoda de eliminare a firelor de par nedorite, achizitioneaza-ti pentru inceput un aparat de epilat cu ceara de unica folosinta, ulei dupa epilat si hartie speciala (rola sau benzi). Pe scurt acest kit de epilat asigura strictul necesar pentru un epilat ca la salon. O satisfactie in plus ofera faptul ca produsele acestea sunt folosite si la saloane iar consumabilele se pot cumpara sau comada de pe internet foarte usor - ceara de epilat si hartia speciala se gasesc in toate magazinele de produse cosmetice.



Tot mai multe voci sustin eliminarea epilarii cu ceara traditionala si inlocuirea acesteia cu cea de unica folosinta pentru a se evita riscul transmiterii de boli precum sifilis, hepatita B, C sau chiar HIV etc.

Utilizarea tipurilor de ceara de unica folosinta nu are nici o contraindicatie putand fi aplicata pe orice tip de piele si in orice parte a corpului, mai ales ca din punct de vedere igienic nu prezinta niciun risc.

Pentru a optimiza rezultatele epilarii si mai ales pentru a ne bucura de o piele catifelata sa nu uitam de ultima etapa

Pasul 5 Cand porii pielii sunt inca deschisi, aplica un ulei hidratant post epilare care are si efecte calmante si antiinflamatorii.

Tine cont de toti acesti pasi, la final nu poti decat sa te bucuri de o piele fina si catifelata fara a mai fi stresata de leziuni nedorite sau de cresterea prea rapida a parului nedorit.