Mare atentie cate oua mananci de Paste. Ce poti pati
calendar_month 11 Apr 2017, 00:00
Ouale sunt un superaliment. Ele reprezinta o sursa excelenta de proteine, oferind o paleta intreaga de amino-acizi usor de digerat si alte vitamine esentiale pentru o sanatate de fier.
In ciuda multiplelor beneficii pe care le ofera, exista cateva puncte de luat in considerare atunci cand consumam prea multe oua. Efectele negative ale consumului ridicat iti pot afecta serios sanatatea, de aceea este bine sa nu faci excese, mai ales ca urmeaza perioada sarbatorilor pascale, sarbatoare in care vedetele sunt chiar ouale.
Ouale ingrasa!
Un ou mare are aproximativ 75 de calorii. Un mic-dejun cu 3 oua inseamna aproximativ 225 de calorii. Este suficient un aport de 3500 de calorii pentru a te ingrasa cu aproximativ 450 de grame. Asadar, consumul a 3 oua pe zi poate duce la castigarea in greutate a jumatate de kilogram in doar trei saptamani.
Ouale cresc riscul de boli cardiovasculare
Consumul de oua in fiecare zi creste dramatic aportul de grasimi. Intr-adevar, avem nevoie si de continut gras in dieta pentru a produce anumiti hormoni, pentru a asimila anumite vitamine si pentru diferite alte functii, dar prea multe grasimi saturate, in special cele provenite din consumul de oua, cresc ingrijorator riscul de boli cardiovasculare si de atac de cord.
La o dieta de 2000 de calorii, poti ingera intre 44 si 77 de grame de grasime. Un ou contine aproximativ 5 grame de grasime, asadar sunt suficiente 3 oua la mic-dejun pentru a acoperi cam 35-40% din necesarul zilnic de calorii pe ziua respectiva.
Ouale cresc colesterolul
Consumul zilnic de oua creste nivelul colesterolului rau, ceea ce mai tarziu conduce la blocarea arterelor si la cresterea presiunii sanguine, marind astfel riscul de atac de cord si afectiuni cardiovasculare.
Ouale mari contin aproximativ 185 de grame de colesterol, de aceea este indicat sa consumi doar un singur ou pe zi daca nivelul tau de colesterol este deja ridicat. O dieta care contine carne rosie, fructe de mare si multe lactate este deja o dieta bogata in colesterol, de aceea este bine sa mentii consumul de oua la un nivel scazut.
Ouale in combinatie cu mancarurile grele conduc la colici biliare
In perioada sarbatorilor, cand se mananca si multe alimente preparate din carne, bogate deja in colesterol, consumul excesiv de oua poate afecta ficatul si vezica biliara. Este bine sa echilibrezi dieta, pentru a evita eventualele stari de greata, voma si disconfortul la nivelul abdomenului.
Noutati