Metode dovedite stiintific pentru a avea o relatie fericita!
3/36426
calendar_month 03 Apr 2015, 00:00
Iubirea dintre cei doi parteneri se pare ca nu este suficienta pentru a avea o relatie fericita pe termen lung. Stiind ce tipuri de comportament sunt agreate intr-o relatie, vei avea toate sansele sa iti incepi cu dreptul viitoarea relatie sau sa o faci pe cea actuala mai vie si mai plina de satisfactii. Iata mai jos cateva ponturi utile in acest sens:

1. Cauta mereu noi experiente
Un studiu realizat in California a aratat ca, cuplurile casatorite care experimenteaza constant experiente interesante, sunt mai fericite decat cele care experimenteaza impreuna experiente denumite „placute”. Asadar, n lasa rutina si plictiseala sa intervina in relatie, si cauta mereu experiente pline de adrenalina cu care sa va umpleti timpul liber.
2. Comunicarea deschisa si respectuoasa
Multe cupluri ajung sa isi vorbeasca foarte putin dupa ce au petrecut ceva timp impreuna. Asta face ca anumite dorinte, sperante, visuri, emotii ale unuia dintre parteneri sa nu ajunga niciodata la celalalt membru al cuplului. Si asa apar frustrarile. Gasiti mereu timp sa discutati despre tot ceea ce va preocupa si tot ce va face placere si mai ales despre ce va doriti de la relatia voastra.
3. Evalueaza-ti onest relatia
E nevoie de doi oameni pentru a crea cea mai buna relatie cu putinta. Asadar, chiar daca esti cu cineva de cateva luni sau de cativa ani, gasiti mereu timp pentru a va evalua sincer relatia. Incercati sa vedeti cum a progresat relatia voastra, ce ati realizat impreuna, incearca sa te gandesti daca partenerul tau te trateaza asa cum iti doresti, daca este sincer cu tine, si in felul acesta vei sti la momentul potrivit daca mai merita sa fii intr-o anumita relatie sau nu.
4. Incearca sa intelegi background-ul celuilalt
Din moment ce partenerii provin de cele mai multe ori din tipuri de familii diferite, e si normal ca asteptarile celor doi de la o relatie sa fie foarte diferite. Incearca sa intelegi mediul in care a trait partenerul tau si modul in care se reflecta acest lucru asupra relatiei voastre, pentru a evita conflictele inutile ce se isca din perceptiile diferite asupra a ceea ce inseamna o relatie.
5. Folositi limbajul dragostei
Intr-o carte care arata cat de diferit isi comunica oamenii dragostea, Dr. Gary Chapman a identificat 5 componente cheie ale limbajului dragostei: serviciile prestate unul altuia de parteneri, atingerile fizice, cuvintele de incurajare si suport emotional, timpul calitativ petrecut impreuna si cadourile. Discutand cu partenerul tau care dintre acestea sunt cele mai importante pentru tine si pentru el, veti reusi sa va faceti reciproc sa va simtiti apreciati si uniti.

Foto: read.plash.in