Metode pentru pastrarea indelungata a alimentelor in frigider
3/37369
calendar_month 23 Nov 2015, 00:00
Ne place sa mancam sanatos si gustos si sa ne bucuram de alimente pline de vitamine, dar nu stim ca unul dintre cei mai importanti factori in pastrarea prospetimii, a gustului si a vitaminelor din alimente este modul cum au fost acestea pastrate in frigider. Iata mai jos 5 lucruri despre cum sa mentii calitatea alimentelor:

1. Exista un set de conditii ideale de pastrare a alimentelor. La o temperatura putin peste 0° C si o umiditate de peste 90%, fructele si legumele isi pastreaza vitaminele, aroma si aspectul apetisant pentru o perioada de trei ori mai lunga.
Indeplinind aceste conditii, sertarele etanse ale frigiderelor de ultima generatie garanteaza un climat perfect pentru o prospetime pastrata pentru mai mult timp.

2. Diversele tipuri de alimente au nevoie de conditii diferite pentru a se pastra proaspete. De aceea, sertarele care asigura un nivel scazut de umiditate sunt ideale pentru pastrarea carnii, a pestelui si a produselor lactate.

3. E bine sa fim atenti la modul cum pastram alimentele, pentru a mentine calitatile intacte. Prin pastrarea traditionala, multe vitamine si minerale, si, nu in cele din urma, aroma si textura – asa cum este cazul capsunilor – sunt distruse.
Alimentele depozitate intr-un frigider dotat cu aceasta tehnologie raman proaspete pentru mai mult timp.

4. Consistenta si procentul de vitamine se pot pastra mult mai mult timp! Hrana noastra contine peste 80% apa. In timpul depozitarii, fructele si legumele ”respira” aer si ”transpira” apa.

De exemplu, fata de un frigider vechi, obisnuit, cele de noua generatie care beneficiaza de tehnologie avansata reduc procentul de deshidratare a fructelor si legumelor cu aproximativ 70%, potrivit reprezentantilor Liebherr in Romania.

5. Alimentele bine pastrate aduc mai multe avantaje:

Vei face cumparaturi mult mai rar, datorita perioadei mai lungi de mentinere a prospetimii.
Mai putine alimente alterate inseamna mai putine alimente risipite.
Vitaminele sanatoase din fructe si legume, dar si aroma, gustul si calitatea produselor lactate se pastreaza perfect.

Asadar, pe langa faptul ca prospetimea alimentelor se pastreaza pe o perioada de pana la de trei ori mai lunga, vom avea parte de ingrediente de calitate, pline de minerale si vitamine, pentru o bucurie deplina a meselor de acasa.