Mierea de Manuka, elixir pentru sanatate! Cum sa alegi sortimentul potrivit tie
calendar_month 14 Mar 2019, 00:00
Dintre cele peste 20.000 de tipuri de miere din intreaga lume, mierea de Manuka este cel mai recunoscut si studiat sortiment pentru actiunea antibacteriana, antivirala si antiinflamatorie.
Pentru a beneficia insa de potentialul sau terapeutic, mierea trebuie aleasa in functie de afectiunea ce se doreste a fi tratata, dar, mai ales, trebuie sa fie autentica. Pentru a beneficia insa de potentialul sau terapeutic, ea trebuie aleasa in functie de afectiunea ce se doreste a fi tratata. Iata ce trebuie sa stii despre alegerea mierii de Manuka.
Cum se alege mierea de Manuka
Mierea de Manuka nu se administreaza la intamplare, ci in functie de nevoile fiecarei persoane in parte. In functie de puterea antibacteriana, mierea de Manuka se imparte in patru categorii:
- Putere antibacteriana mica: ideala pentru consumul zilnic sub forma unui indulcitor natural, pentru intretinere sau preventie;
- Putere antibacteriana medie: indicata pentru intarirea sistemului imunitar, recuperarea dupa raceli, in infectii usoare cu diverse bacterii si microbi;
- Putere antibacteriana mare: pentru infectii de natura cronica si acuta care nu raspund la alte tratamente clasice, afectiuni digestive precum ulcerul gastric, intarirea sistemului imunitar slabit si sub forma de pansament pentru iritatii, arsuri si alte rani la nivelul pielii;
- Putere antibacteriana superioara: recomandata in afectiuni cronice si acute cu agenti patogeni rezistenti la antibiotice (Stafilococul auriu, Helicobacter pylori, E.coli, Clostridium difficile sau tulpina bacteriana MRSA), afectiuni care au fost sau nu tratate anterior cu antibiotice conventionale.
In comparatie cu mierea obisnuita a carui pH variaza intre limitele 3.4 - 6.1, mierea de Manuka prezinta intotdeauna un pH scazut datorita substantei d-gluconolactone care reduce in mod natural acest nivel. Un nivel pH scazut inseamna o capacitate mai buna de impiedicare a cresterii microbiene si o oxigenare mai eficienta in cazul ranilor cronice.
Mierea de Manuka este o miere raw, ceea ce inseamna ca nu este supusa tratamentelor care ar putea afecta calitatile sale terapeutice.
Una dintre principalele caracteristici ale mierii de Manuka se refera la consistenta care este mai groasa in comparatie cu mierea obisnuita. Asemenea majoritatii sortimentelor existente, mierea de Manuka trece prin procesul natural de cristalizare care este mult mai lent.
Gustul mierii de Manuka este unul usor dulceag, dar foarte intens si aromat, iar culoarea poate varia de la nuanta de chihlimbar care poate fi mai inchisa sau mai deschisa, in functie de provenienta si de concentratie.
Pentru a veni in ajutorul celor care isi doresc sa beneficieze de proprietatile celei mai apreciate si studiate mieri din lume, Vegis.ro a elaborat un ghid complex despre mierea de Manuka. Ghidul se poate descarca gratuit de aici.
„Mierea de Manuka este de peste 5 ani unul dintre cele mai apreciate produse naturale pe Vegis.ro. Chiar daca pretul este unul mai mare decat al celorlalte produse apicole, in principal din cauza ca si cantitatea produsa este limitata, clientii aleg sa investeasca in tratamentele cu miere de Manuka periodic. Ma refer aici la cura de intarire a imunitatii care se face de obicei primavara si toamna. Feedback-urile sunt mereu pozitive la adresa acestui produs, tocmai de aceea am investit in a aduce sortimente de o calitate superioara, raw, neprocesate, dar si in a oferi informatiile necesare pentru ca fiecare client sa poata achizitiona produsul potrivit pentru nevoile sale”, a declarat Mihai Bucuroiu, fondator Vegis.ro.
Vegis.ro importa miere de Manuka raw, neprocesata si care este clasificata dupa sisteme recunoscute international (UMF, MGO si KFactor) detinand toate certificarile de autenticitate.