O universitate din Romania, in topul celor mai bune din lume
3/37950
calendar_month 11 Mai 2016, 00:00
Universitatea Babes-Bolyai (UBB) din Cluj se situeaza pe primul loc in Romania si pe locul 787 in lume, in Ranking Web of Universities, un top care analizeaza peste 20.000 de universitati din toata lumea.

UBB ocupa primul loc in Romania in ceea ce priveste relevanta cercetarii, calitatea continutului publicat si vizibilitatea din mediul online in Ranking Web of Universities.

Potrivit reprezentantilor UBB, 108 universitati din Romania au fost analizate, iar criteriile care s-au luat in considerare au fost impactul din mediul online (numarul total de linkuri externe pe care domeniul web al universitatii le primeste de la terte parti), prezenta online (pozitia in motoarele de cautare si vizibilitatea globala pe internet), deschiderea (numarul total de documente publicate pe site-uri dedicate, conform Google) si excelenta (calitatea articolelor stiintifice publicate in jurnale internationale cu impact ridicat, aflate in primele 10% cele mai citate intr-un anumit domeniu), scrie adevarul.ro.

„Universitatile romanesti apar in clasamentul Webometrics incepand cu anul 2007, primele universitati incluse fiind Universitatea Babes-Bolyai, Universitatea din Bucuresti, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Alexandru Ioan Cuza si Academia de Studii Economice. Webometrics este un top realizat de Cybermetrics Lab, un grup de cercetare din cadrul Consiliul Superior pentru Cercetari Stiintifice din Spania, incepand cu anul 2004. Ierarhizarea din cadrul acestui top este realizata pe baza datelor web accesibile publicului si rezultatele sunt facute publice in lunile ianuarie si iulie, in fiecare an“, spun reprezentantii UBB.

In editia 2016 a topului, UBB ocupa, pentru a doua editie consecutiv, primul loc la nivel national, mai scrie adevarul.ro.