Ponturi utile ca sa economisesti mai multi bani in facultate!

calendar_month 19 Feb 2015, 00:00
Iata mai jos cateva ponturi utile in acest sens:
1. Organizeaza un grup de cooking
Multi studenti din afara recurg la aceasta meoda pentru a cheltui mai putini bani pe mancare. Mancarea cumparata de la cantina sau de la micile bistro-uri din campus este scumpa si de cele mai multe ori nu foarte sanatoasa. Asadar, poti alege o varianta mai sanatoasa si mai ieftina. Fomati un grup de studenti (3,4) care sa gatiti cu randul. Daca aveti un aragaz in camera de camin, mancarea va fi mai ieftina si mai... amuzanta. Apoi stabiliti un orar. Azi gateste X, maine Y, poimaine Z etc. Ingredientele le veti cumpara la comun si va vor ajunge mult mai ieftin decat daca ati comanda ceva la un restaurant. In plus, va veti distra in timp ce veti gati impreuna si veti invata ceva util pentru viata: sa gatiti!
2. Nu cumpara carti din librarie
Cartile din librarii noi sunt de obicei scumpe, iar daca trebuie sa le cumperi frecvent, aceasta poate deveni o cheltuiala importanta. Incearca in schimb sa le xeroxezi, sa le imprumuti de la biblioteca sau sa le cauti la anticariat. Oricum vei ajunge mult mai ieftin.
3. Fii creativ cu timpul tau liber
Trebuie sa recunosti ca o mare parte din banii tai se duc in studentie pe distractii: filme, cluburi baruri, restaurante, mall-uri etc. In timp ce de multe ori, iarna, nu prea ai de ales in privinta timpului liber, pe care trebuie sa ti-l petreci tot in interior, in sezonul cald situatia se schimba. Opteaza pentru plimbari in parc, picnicuri, sporturi in aer liber, intalniri cu prietenii acasa la unul dintre voi sau in camera de camin, jucati jocuri, vizionati filme, gatiti la unul dintre voi pentru a nu iesi la o pizza in oras, plimbati-va cu bicicleta, rolele, vizitati muzee si profitati de discounturile de care beneficiati ca studenti etc. Faceti calculul si vedeti cati bani puteti economisi schimbandu-va modul in care va petreceti timpul liber!
4. Alege varianta optima pentru tine in privinta telefonului mobil
In studentie, o cartela telefonica poate fi o varianta mai buna decat un abonament, pentru ca esti restrictionat astfel sa vorbesti de o anumita suma de bani. In plus, internetul pe telefon te poate costa foarte multi bani, asa ca, ai putea sa renunti la el, daca tot ai conexiune la internet in camera de camin. Propune-ti sa nu cheltuiesti mai mult de X bani pe telefon lunar si respecta acest plan.
5. Gaseste varianta cea mai potrivita in privinta cazarii
Daca nu beneficiezi de un loc in caminele facultatii la care studiezi, opteaza sa locuiesti impreuna cu alti studenti intr-un apartament. Cheltuielile se vor imparti la mai multi si puteti ajunge astfel la o suma mult mai convenabila. In plus, intr-un apartament aveti aragaz, frigider, deci veti putea gati si cheltui astfel mai putini bani pe mancare.
Foto: insightbulletin.com
Noutati




