RAC (22 iunie - 22 iulie)
6/6946
calendar_month 23 Ian 2008, 00:00

Horoscopul zilei 23.01.2008Esti invidios pe unul dintre colegi. Chiar daca ti se pare ca nu merita sa aiba rezultate mai bune decat tine, adu-ti aminte catu nu te-ai straduit foarte mult in ultimul timp.


Mare grija cu iubitul/a. Ai tendinta sa iei decizii pripite care vor avea consecinte grave in relatie.
CARACTERISTICI GENERALE:


Semn de apa, spirit intreprinzator, feminin, introvertit, dominat de Luna, planeta care sporeste romantismul, diplomatia, puterea de adaptare, sensibilitatea, memoria, imaginatia, aptitudinile artistice, precum si instabilitatea, oscilatia, inconstanta, capriciile, tendinta spre lene.


Piatra pretioasa: perla.
Zi norocoasa: vineri.
Numere norocoase: 3 si 8.
Culori: argintiu si alb.
Metal: argintul.
Locuri prielnice: cele situate langa apa.
Verb reprezentativ: "a simti".


Racul reprezinta organele vitale, in deosebi cele digestive, dar si aparatul respirator. El domina stomacul si pieptul.


Aspectul fizic: statura mijlocie, rar inalta, figura palida, rotunda, trasaturi fine, par castaniu, ochi mici de culoare cenusiu - albastru; aspect general agreabil dar destul de fragil.


Zone erogene: sanii, pieptul.


Nativul din zodia Racului este emotiv, sensibil la mediul inconjurator si, adesea, la schimbarile atmosferice. Romantic, sentimental si uneori naiv, cel nascut in zodia Racului poate fi usor pacalit de unii semeni care pretind ca au necazuri pentru a obtine ajutorul lui.


Racul isi iubeste mult caminul, dar ii plac si calatoriile. Are in el ceva de nomad, atata timp cat are oricand un loc numai al lui, unde sa se odihneasca. Nativul in Rac este foarte legat de familie, probabil are si un mare atasament fata de parinti, mai ales fata de tata. Atmosfera familiala in general este foarte puternic influentata de prezenta tatalui, probabil prin autoritatea de netagaduit a acestuia. Subiectul isi doreste sa se aplece cu multa atentie si asupra propriului camin atunci cand si-l va crea, atmosfera din casa fiind foarte importanta pentru echilibrul sau psihic. Tine la familie, la traditiile mostenite, la rudele sale, respecta arborele genealogic al familiei. Radacinile si trecutul sau sunt foarte importante, la fel ca locurile natale, localitatea sau tara de bastina fiind mereu un loc sfant pentru el, fiindu-i foarte greu sa se desparta de ele. Ii place o casa in care sa aiba tot ce isi doreste, in care sa nu-i lipseasca nimic, dar are si o oarecare tendinta spre lux.


Este foarte sensibil si enorm de emotiv, sentimental, usor impresionabil. Luna are o mare influenta asupra lui, iar diferitele ei faze il face sa aiba stari sufletesti schimbatoare. In aspectele lui cel mai putin laudabile poate fi irascibil, excentric si agitat.


Nu e intodeauna foarte usor sa intelegi un Rac, dimpotriva. Chiar atunci cand pare foarte sociabil si transparent, veti constata ca descoperirea mobilului actiunilor sale este adesea o problema foarte grea. In variantele cele mai des intalnite il veti gasi putin rezervat si misterios, timid chiar, dar iradiind de un farmec aparte, un anume magnetism dublat de caldura si delicatete sufleteasca.


Nu are obiceiul de a acorda incredere altora, desi aparenta poate insela; este bine de stiut ca el isi stie in totdeauna foarte bine interesul urmarindu-l pas cu pas, fiind uneori chiar egoist.
Barbatul Rac este barbatul cel mai romantic si mai tandru din tot Zodiacul. Cand iubeste, barbatul Rac o face fara rezerve.


In general, barbatul Rac doreste femeile care au aceleasi trasaturi de caracter ca si el: indulgenta, tandrete, romantism. Adesea, barbatul Rac isi alege o partenera care pare sa il domine.


Fara a fi foarte pasionala, femeia Rac cauta un partener pe care sa il iubeasca, si caruia sa ii fie credincioasa. Este instare de mari sacrificii pentru alesul inimii, uneori facandu-le in ascuns.


Daca exista aspecte disonante in horoscopul natal, femeia Rac va avea o fire nervoasa si capricioasa. Nu incercati sa o ironizati daca pastreaza unele obiecte din copilarie, caci tine foarte mult la ele!


CELEBRITATILE ALE ZODIEI: Pierre Cardin, Nelson Mandela, Dalai Lama, Georgio Armani, Sylvester Stallone, Lady Diana, Tom Cruise, Tom Hanks, Mircea Geoana, Nicolae Balcescu, Michel Platini, Vasile Alecsandri, Rembrandt.