Recomandari pentru a reusi sa castigi bani in timpul studentiei
4/42652
calendar_month 19 Dec 2023, 14:18

In timpul studentiei ai foarte multe dorinte, iar cele mai multe dintre ele depind si de puterea ta financiara. De exemplu, pentru iesiri in oras, calatorii sau activitati recreative ai nevoie de bani. In randurile urmatoare iti prezentam cateva recomandari de activitati din care sa castigi venituri, fara a neglija insa facultatea.

Lucreaza in sistem freelance

Daca incepi sa lucrezi freelance inca din timpul facultatii, vei descoperi nu doar oportunitatea de a face bani pentru indeplinirea dorintelor actuale, ci si o cale flexibila de a munci in regim liber profesionist pe viitor. Spre exemplu, exista numeroase persoane care castiga venituri bune doar din aceasta forma de activitate economica, avand, totodata, si libertatea de a-si face programul dupa bunul plac.

Exista platforme de freelancing unde iti poti face un cont, respectiv poti gasi proiecte online pe care le poti face contra cost. De exemplu, se cauta persoane care stiu sa construiasca o pagina web, sa realizeze texte de marketing sau sa faca documentarea unor produse care urmeaza sa fie comercializate online.

Angajeaza-te part-time

Sunt firme care vor persoane disponibile sa munceasca part-time, respectiv 4 ore pe zi. Aceasta forma de munca ti se poate potrivi si tie. De asemenea, daca esti o persoana serioasa si implicata, poti gasi un angajator care sa inteleaga ca este important sa iti continui facultatea si chiar sa iti ofere flexibilitatea necesara.

In situatia in care ai nevoie repede de bani si timpul nu este de partea ta, poti verifica daca un credit urgent pentru azi te poate ajuta.

Porneste o mica afacere

Cu toate ca este un gen de activitate ce presupune mai multe eforturi din partea ta, veniturile si satisfactiile pot fi mari. Circula foarte multe idei in mediul online pentru a-ti deschide o mica afacere, insa sfatul nostru este sa gasesti o nevoie la care cei din jurul tau cauta o solutie. De exemplu, daca iti place sa organizezi evenimente, si in perioada studentiei sunt destule, porneste o afacere de „event planner”.

In plus, mica afacere poate deveni una cu adevarat profitabila in timp. Cu alte cuvinte, poti incepe inca de pe acum o viata antreprenoriala de succes.

Gaseste un internship platit

Companiile multinationale au obiceiul de a cauta studenti pentru efectuarea unui stagiu de practica care poate fi atat platit, cat si neplatit. Ambele sunt benefice, dar in cazul de fata este bine sa gasesti acele companii care ofera si un mic salariu drept rasplata pentru munca pe care o depui. Suma de bani castigata este binevenita pentru cheltuielile zilnice, plata chiriei sau alte nevoi personale.

Conditiile unui internship sunt stabilite si in functie de cursurile pe care le ai la facultate, iar asta vine in avantajul tau. Mai mult, te va ajuta sa acumulezi o minima experienta care va conta in CV.

Profita de pasiunile pe care le ai

Majoritatea pasiunilor pot fi monetizate. Asadar, daca ai o pasiune, incearca sa o valorifici pe cat posibil. Prin urmare, in situatia favorabila in care poti castiga un venit din ceea ce iti place sa faci, vei simti ca muncesti din placere. De exemplu, daca pasiunea ta este fotografia, fa-ti un portofoliu online cu creatiile tale. La un moment dat, poti fi cautat pentru diverse proiecte, evenimente, colaborari etc. Retine faptul ca este important sa te promovezi pentru ca pasiunea ta sa devina cunoscuta publicului si eventualilor clienti.In concluzie, daca chiar vrei sa castigi bani inca din timpul facultatii, exista cateva variante pe care le poti incerca. In cele din urma, cu vointa si rabdare, vei reusi sa obtii venituri pentru o buna parte dintre dorintele tale. Mult succes!

Sursa foto: Shutterstock