Reteta zilei: Cartofi la cuptor cu carne de porc

calendar_month 04 Mai 2015, 00:00
CALORII: 326 kcal/100 gr
Ingrediente
Ingrediente
- 4 cartofi medii
- 1 fir ceapa verde
- 2 fire usturoi verde
- oregano
- rozmarin
- sare
- piper
- 500 gr carne de porc
- boia
- vin rosu
Mod de preparare
Spala cartofii si taie-i in patru. Intr-o ceasca prepara un amestec de condimente din: ceapa verde tocata marunt, 1 fir de usturoi verde, oregano, rozmarin, sare si piper. Unge cartofii cu ulei si apoi adauga peste ei amestecul preparat anterior. Aseaza-i intr-o tava cu partea taiata in jos, introdu-i la cuptor pentru 25 de minute, apoi intoarce-i si mai lasa-i aproximativ 10-15 minute.
Intre timp, pregateste carnea in vasul yena. Cresteaz-o pe alocuri si introdu cubulete de usturoi verde, stropeste-o cu ulei si condimenteaz-o cu sare, piper si oregano. La final, adauga 1/4 ceasca apa si 1/4 ceasca de vin rosu. Carnea de porc are nevoie de aproximativ 50 de minute sa se gateasca, timp in care este nevoie sa o intorci de 2 ori. Serveste cartofii alaturi de friptura gustoasa de porc. Pofta buna!
Vrei sa incerci si alte retete simple si gustoase? Iata cateva sugestii aici>>
Autor: Andreea Catan
Foto: catalinakolker.blogspot.com
Noutati




