Reteta zilei: Cartofi la cuptor cu carne de porc
3/36661
calendar_month 04 Mai 2015, 00:00
Pentru azi, avem o reteta care suna complicat, in special datorita carnii de porc, insa este mai usor de facut decat iti imaginezi. Secretul este sa le gatesti separat, iar pentru carne sa folosesti un vas yena. Iata ce trebuie sa faci:
CALORII: 326 kcal/100 gr

Ingrediente
  • 4 cartofi medii
  • 1 fir ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • oregano
  • rozmarin
  • sare
  • piper
  • 500 gr carne de porc
  • boia
  • vin rosu

Mod de preparare
Spala cartofii si taie-i in patru. Intr-o ceasca prepara un amestec de condimente din: ceapa verde tocata marunt, 1 fir de usturoi verde, oregano, rozmarin, sare si piper. Unge cartofii cu ulei si apoi adauga peste ei amestecul preparat anterior. Aseaza-i intr-o tava cu partea taiata in jos, introdu-i la cuptor pentru 25 de minute, apoi intoarce-i si mai lasa-i aproximativ 10-15 minute.

Intre timp, pregateste carnea in vasul yena. Cresteaz-o pe alocuri si introdu cubulete de usturoi verde, stropeste-o cu ulei si condimenteaz-o cu sare, piper si oregano. La final, adauga 1/4 ceasca apa si 1/4 ceasca de vin rosu. Carnea de porc are nevoie de aproximativ 50 de minute sa se gateasca, timp in care este nevoie sa o intorci de 2 ori. Serveste cartofii alaturi de friptura gustoasa de porc. Pofta buna!

Vrei sa incerci si alte retete simple si gustoase? Iata cateva sugestii aici>>

Autor: Andreea Catan
Foto: catalinakolker.blogspot.com