Reteta zilei: Cea mai usoara si gustoasa focaccia ever

calendar_month 09 Oct 2014, 00:00
Ingrediente
- 1 lingurita zahar
- 1 pachetel drojdie uscata
- 1/3 pahar cu apa calda
- 2 cesti cu faina
- 2 linguri ulei de masline
- 1/4 lingurita sare
- masline fara samburi
Mod de preparare
Dizolva zaharul si drojdia in apa calda si las-o la "odihnit" aproximativ 10 minute. Apoi adauga si faina si amesteca bine. Mai adauga apa daca este nevoie pana se absoarbe toata faina. Formeaza un aluat si intinde-l pe suprafata mesei tapetata cu faina. Unge o oala cu ulei, pune aluatul si acopera-l cu un prosop pentru 30 de minute, pana cand isi dubleaza volumul.
Incalzeste cuptorul la intensitate maxima. Intinde aluatul intr-o felie subtire, ca un blat de pizza, presara-l cu sare si ulei si aseaza-l pe o hartie de copt intr-o tava. Inainte de a o introduce in cuptor infinge jumatati de masline din loc in loc pe toata suprafata. Las-o la copt intre 10 si 20 de minute. Pofta buna!
Andreea Catan
Foto: oddsundays.com.au
Noutati




