Reteta zilei: Cum sa-ti faci acasa batoane Twix?

calendar_month 24 Apr 2015, 00:00
CALORII:385 kcal/100 gr
Ingrediente
- 125 gr unt moale
- 25 gr zahar pudra
- 125 gr faina
- 60 gr faina de porumb
Pentru caramel
- 50 gr unt
- 50 gr zahar pudra
- 1 cana lapte condensat
Pentru topping
- 300 gr ciocolata cu lapte
Mod de preparare
Inainte de toate, incalzeste cuptorul si imbraca o tava cu hartie de copt. Incepe prin amestecarea untului cu zaharul pana cand obtii o crema. Separat amesteca faina alba cu faina de porumb si adauga-le in crema de unt cu zahar. Toarna compozitia rezultata in tava, preseaza bine si introdu-o in cuptor. Dupa 30 de minute, scoate-o din cuptor si las-o la racit.
Acum sa trecem la caramel. Ia toate ingredientele si topeste-le la foc mic panaa cand se topeste zaharul. Dupa ce fierbe mai amesteca timp de 5 minute, apoi o torni peste compozitia din tava si lasi sa se raceasca.
Foto: blog.candiquik.com
Urmeaza toppingul. Rupe ciocolata in bucati si topeste-o pe o baie de aburi. Dupa ce este gata toarn-o in tava si lasa la frigider pentru 30 de minute. Dupa ce s-a solidificat, taie compozitia in batoane si nu ai decat sa le mananci. Pofta buna!
Andreea Catan
Foto principala: hugsandcookiesxoxo.com
Noutati




