Reteta zilei: Gnocchi cu rosii si ou
3/37105
calendar_month 23 Sep 2015, 00:00
Pastele sunt delicioase indiferent de cum le prepari.Daca si tu esti fan paste, in special gnocchi, azi te invat cum sa le prepari cu rosii si ou, ingredientele vedeta din aceasta reteta. Iata cat de usor se fac. Rezultatul este uimitor!
CALORII: 250 kcal/ portie

Ingrediente
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 3 catei de usturoi
  • 1 conserva de rosii intregi fara pielite (800 gr)
  • 8-10 frunze mari de busuioc
  • piper negru proaspat pisat/macinat
  • 1 ardei iute (optional)
  • sare
  • 1 lingura cu zahar
  • 500 gr de gnocchi
  • 4 oua
  • ulei de masline extra virgin

Mod de preparare
Taie ardeiul si ceapa in bucati mici si zdrobeste cateii de usturoi. Pune ulei de masline intr-o cratita mare la foc, iar cand s-a incins adauga ardeiul, ceapa si usturoiul. Gateste la foc mic pana cand se inmoaie ardeiul, apoi incorporeaza ardeiul iute, rosiile zdrobite, frunzele de busuioc tocate, sarea si piperul.

Acopera cratita si las-o la foc pana cand se reduce zeama de la rosii. Intre timp, pune la fiert apa cu sare si cand ajunge la fierbere adauga gnocchi. Cand sunt gata, adauga-le peste sosul din cratita. Sparge ouale si gateste-le in aceeasi cratita, separate, intr-o margine. Cand sunt gata, poti servi. Pofta buna!

Andreea Catan
Foto: recetasparaestudiantes.com