Reteta zilei: Paste cu piept de pui

calendar_month 26 Sep 2014, 00:00
Ingrediente necesare
- o punga de spaghette
- un piept de pui taiat in bucati mici
- 5-6 rosii
- 1 ardei capia rosu
- 1 ceapa mare
- 1 lingura de sos de rosii
- cimbru si busuioc
Cum se prepara
1. Se pun la fiert 2 litri de apa, cu un praf de sare si o lingura de ulei.
2. Cand da in clocot, se da focul incet, se adauga pastele si se amesteca din cand in cand.
3. Separat se pune pe foc o cratita in care pui rosiile taiate cubulete mici, ardeii taiati asemenea rosiilor, ceapa tocata marunt, pieptul de pui taiat cubulete, sosul de rosii, un praf de sare, cimbrul si busuiocul dupa gust. Se lasa la fiert impreuna aproximativ 15 minute, timp in care se amesteca pentru a nu se lipi.
4. Dupa ce au fiert (respecta timpul de fierbere recomandat pe ambalaj), pastele se scurg bine, iar peste ele se adauga amestecul facut separat din pui, rosii si capia. Pastele cu rosii se servesc alaturi de vin alb.
Autor: Ana-Maria Dragota
Noutati




