S-a demonstrat! Partidele de amor zgomotoase sunt mai sanatoase
calendar_month 04 Apr 2016, 00:00
Multe persoane isi reprima nevoia de a se manifesta zgomotos in timp ce fac sex si e de inteles cata vreme n-ai vrea sa stie vecinii sau parintii totul despre performantele voastre in dormitor. Cu toate acestea, este cat se poate de sanatos sa faci amor... cu voce tare.

Cand vine vorba despre sex, fiecare dintre noi avem propriul stil de a ne manifesta. Dam ochii peste cap de placere, strangem din dinti, spunem tot ce ne trece prin cap sau strigam cat ne tin puterile. Cei din urma sunt greu de inteles de catre persoanele care fac dragoste „pe muteste”, adica cele care nu vor sa le stie nimeni emotiile din alcov.

Doar ca oamenii de stiinta au descoperit faptul ca partidele de amor zgomotoase sunt cat se poate de sanatoase. Sunt mult mai relaxante si iti dau incredere in tine si in partener.

Psihoterapeutul Ian Kerner a explicat faptul ca este vorba despre comunicare, fara de care orice gen de relatie nu functioneaza normal.

"Zgomotele produse in timpul actului sexual reprezinta o modalitate esentiala de comunicare cu partenerul, permitandu-i sa stie daca te simti bine si ceea ce nu iti place in mod neaparat. Mai multe studii au demonstrat faptul ca femeile care se menifesta zgomotos in timpul sexului o fac nu neaparat pentru propria placere, ci pentru a-i transmite partenerului faptul ca face bine ceea ce face", sustine Ian Kerner. Zgomotele sunt excitante pentru partener si ele reprezinta o eliberare a tensiunii acumulate si o confirmare a priceperii lor la sex.

Asta nu inseamna ca trebuie sa tipi chiar daca nu iti vine. E posibil sa obtii exact efectul contrar si sa ruinezi intreaga partida de amor mimand zgomote.

"Exista tot felul de moduri de a face sex, iar sexul cu voce tare nu inseamna neaparat ca este si bun. Trebuie facuta distinctia clara intre sexul real si placerea mimata", mai spune Kerner.