Sa nu mai tii niciodata cartofii in frigider! Uite la ce riscuri uriase te expui
3/38166
calendar_month 12 Sep 2016, 00:00
Ne-am obisnuit sa depozitam orice produs alimentar perisabil in frigider, in ideea ca, stand la o temperatura scazuta, nu se va strica. Cu toate acestea, nu chiar orice trebuie tinut la frigider. Unul dintre alimentele care nu trebuie sa stea niciodata in acest spatiu sunt cartofii.
Recunoaste! Nu odata, din comoditate, ai cumparat cartofi congelati, gata curatati si taiati. Chiar tu ai asezat cartofii abia cumparati de la piata in ladita din frigider, ca sa te asiguri ca se vor pastra mai mult timp.
Potrivit justnaturallife.com, daca pastrezi cartofii in frigider ai putea sa ai mari probleme de sanatate. Atunci cand pui cartofii in frigider, amidonul din ei se transforma in zahar, iar cand este copt sau prajit, acest zahar se combina cu aminoacidul asparagin si produc substanta chimica numita acrilamida, care este foarte periculoasa si care poate fi chiar cauza cancerului.
De aceea, cel mai indicat este sa pastrezi cartofii intr-un loc racoros si uscat, cum ar fi o camara sau o pivnita.