Sase joburi cool astazi de care te poti apuca de maine
3/38477
calendar_month 22 Mar 2017, 00:00
Se apropie ziua aia neplacuta in care trebuie sa-ti cauti un job? Hei, nu trebuie sa fie trist. Sunt si lucruri cool pe care poti sa le faci de maine. Daca iti plac si daca le faci bine. Uite sase idei.

Gamer profesionist

Cand erai mic, te jucai toata ziua. Cine zice ca daca ai crescut nu mai ai voie? Ba chiar unii te platesc pentru asta! Daca DOTA nu inseamna pentru tine Departamentul de Organizare a Transporturilor Aeriene, esti pe drumul cel bun. Ramane sa mai rupi cateva tastaturi, sa uiti cand e noapte si cand zi, sa ai cel mai tare calculator, eventual tunat si cu niste neoane cool. Industria jocurilor a depasit-o pe cea a muzicii si se apropie de a filmului. Banii sunt in concordanta. Daca esti un Messi al jocurilor poti fi platit ca un superstar, iar joaca ta e urmarita mai ceva ca finala Campionatului Mondial. In sala, pe stadion sau la televizor.

Vlogger

A sunat anul 2000 si a recunoscut ca e depasit. In 2017 daca te apuci de "logging" o faci cu "V", nu cu "B". E la fel de important sa fii pe sticla, dar nu mai e vorba de sticla televizorului pe care sta macrameul si pestele de portelan, ci sticla tuturor gadgeturilor. Ai nevoie de un telefon mai performant sau o camera video decenta, nu strica si-un microfon, inveti online cum se editeaza un video si gata! Esti vedeta "TV". Ma rog, mai trebuie sa ai si ceva interesant de spus - pe net audientele vin instant. Sa curga milioanele de vizualizari.

Apropo, daca simti ca ai ce trebuie pentru a deveni Romania's Next Big Vlogger, acum e momentul - Coca Cola te cauta, impreuna cu 7 dintre cei mai tari vloggeri de la noi. Laura Giurcanu, BRomania, Mikey HaČ™, Maximilian Ioan, Noaptea Târziu, Anne-Marie Chelariu si ilie's vlogs te cheama in echipa lor sa te antreneze! Asta da interviu pentru un job!Blogger

Nu vrei sa te vada lumea, ci doar sa te citeasca. Ai ceva de spus, dar preferi sa o scrii. Te simti putin jurnalist, dar n-ai citit in viata ta un ziar, iar televizorul e doar inca un ecran pentru calculator. Mai ai o sansa, nu esti total pierdut pentru 2017. Bloggingul inca merge si te poti apuca de el in vreo 5 minute. Asigura-te doar ca ai ceva interesant de scris, inarmeaza-te cu limba romana, ca in scris, spre deosebire de spus, se vad si virgulele - iar daca lumea te citeste, lumea te si plateste sub o forma sau alta.

Social Media Whatever

Cuvintele-cheie sunt "Social Media", denumirea exacta depinde de experienta ta. Sau de cati fani/prieteni/likes ai pe facebook. Si asa stai toata ziua pe facebook, mai dai cate-un like si pe Instagram, iar de Twitter sigur ai auzit, desi n-ai mai intrat de vreo 2 ani pe el. Cat de tare ar fi sa te si plateasca cineva pentru asta? Adica la majoritatea job-urilor esti dat afara daca pierzi vremea pe Facebook. Cum sa nu-ti placa sa te angajeze cineva chiar pentru asta - sa stai pe facebook! Tine minte totusi ca de pe contul altora nu poti spune chiar orice, oricum, ca de pe al tau - si ai grija cu cine si cum te certi si de pe-al tau - reputatia online e criteriu serios de angajare.E-commerce

Sigur ai vandut ceva la viata ta pe vreun site. Daca ti-a iesit de mai multe ori, in principiu ti-ai dat seama deja cam ce inseamna sa prezinti produsul bine, sa-l promovezi, sa-i fixezi pretul corect. Daca ti-a si placut sa te ocupi de asta e perfect - prima parte a jobului in e-commerce e rezolvata. Magazinul il poti avea maine, mai trebuie sa alegi produsele si gata - patron de magazin scrie pe tine, chiar daca macar la inceput esti si casier, si vanzator, si mai cari poate si marfa. Hei, n-a zis nimeni ca-i usor, doar ca te poti apuca de maine!

Uber driver

Suna mai bine ca sofer sau taximetrist, chiar daca asta esti pana la urma. Dar e si mai cool. Ai masina ta, vrei sa te plimbi cu ea, dar nu-ti ajung banii de benzina? Sau pur si simplu iti place sa conduci? Masina, ca sa fie clar. Uber iti da clientii, tu ii plimbi, toata lumea e fericita. Pana la adanci batraneti. Sau idei mai bune.