studentie.ro  »  Info studentie  »  Diverse  »  Studiu: 40% dintre femei dorm mai mult dupa concediu

Studiu: 40% dintre femei dorm mai mult dupa concediu

2/203863
calendar_month 28 Sep 2018, 00:00
Intoarcerea din concediu este dificila pentru multe persoane. Incantarea si relaxarea traite timp de cateva zile sunt inlocuite cu lipsa de motivatie si tristete in cazul multor persoan, in timp ce isi pregatesc bagajele pentru a reveni acasa.

Mai mult somn, o noua calatorie si inca o zi libera, antidotul preferat de romance

Potrivit unui studiu realizat de echipa din spatele mototului de cautare momondo.ro, pentru mai multi calatori revenirea la viata de zi cu zi dupa mult asteptatul concediu vine cu o serie de nevoi suplimentare: 28% dorm mai mult decat in mod obisnuit, 24% cauta noi destinatii de vacanta pentru urmatorul concediu, iar 23% isi propun sa manance mai sanatos.

Exista insa persoane pentru care prima zi de dupa concediu este imposibila. Din acest motiv lipsesc de la birou sau de la scoala pe motiv ca s-au imbolnavit. Cei care au cel mai mult nevoie de inca o zi libera dupa ce au revenit din concediu sunt romanii si polonezii.

In cazul a aproximativ un sfert dintre romani (23%), prelungirea concediului cu inca o zi dupa ce au revenit acasa este un antidot la fel de bun ca planificarea unei noi calatorii (23%) si, totodata, preferat in locul preocuparii de a manca mai sanatos (20%). Mai mult 24% dintre femei au declarat ca isi anunta colegii de la munca / scoala ca sunt bolnave in prima zi in care au revenit din concediu. 40% dintre acestea simt nevoia sa doarma mai mult decat o fac de obicei, iar 24% incep sa caute noi destinatii de vacanta.

Romanii sunt mai putin predispusi la nostalgia post-vacanta decat polonezii si britanicii

Ultimele zile de vacanta, pentru mai multi calatori din intreaga lume, pot fi echivalentul ultimelor raze de soare de vara de dinaintea venirii toamnei. La nivel global, 48% dintre calatori au declarat ca au avut pana acum parte de sentimente de tristete, deprimare, melancolie dupa ce s-au intors din vacanta. Printre respondentii care simt cel mai puternic asta se numara polonezii (63%), fiind urmati de britanici (62%) si de columbieni (60%).

Pentru calatorii romanii, procentajul este asemanator cu media globala: aproximativ jumatate (49%) au declarat ca se simt deprimati dupa ce revenim din vacanta, dintre care 54% sunt femei, in special cele cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani. Momente la fel de intense le sunt, totodata, familiare calatorilor din Canada, Coreea de Sud, Rusia.

La polul opus, cei care se simt mai putin intristati sau deprimati atunci cand li se incheie perioada de concediu sunt calatorii din tarile vestice si de nord, precum Olanda (31%), Danemarca (34%), Germania (35%), Austria (36%).

Sursa foto: unsplash.com