Te-ai intrebat vreodata de ce toate avioanele sunt albe? Raspunsul te va mira
3/38181
calendar_month 16 Sep 2016, 00:00
Cele mai multe companii aeriene prefera albul pentru avioane din ratiuni practice. In primul rand, primul argument se refera la cost. Un avion alb costa mai putin decat un avion vopsit intr-o alta nuanta. Apoi, pentru ca este mai vizibil.


Exista si un argument practic pentru care cele mai multe dintre avioane sunt albe. Albul nu absoarbe caldura asa cum o face un avion colorat. Acest avantaj termic oferit de culoarea alba permite ca interiorul aparatului de zbor sa ramana racoros.


De asemenea, spuneam ca este si mai usor de reperat. Datorita acestei nuante, avioanele sunt mai vizibile pe cer. Albul ajuta personalul de la sol sa identifice mai usor posibile fisuri, urme de lovituri sau orice alte daune de suprafata, care ar putea fi cu greu observate pe alte culori.


Si nu in ultimul rand, un avion alb este si mai usor de vandut, caci se intretine mult mai bine. Vopseaua alba este mai ieftina si in acelasi timp se pastreaza si o perioada mai indelungata, spre deosebire de alte culori care se estompeaza rapid din cauza altitudinilor mari si a conditiilor atmosferice.