Te consideri inteligent? Mensa organizeaza o sesiune de testare IQ
3/37948
calendar_month 10 Mai 2016, 00:00
Crezi ca ai un IQ peste media oamenilor obisnuiti? Mensa Romania organizeaza o noua sesiune de testare IQ, in data de 21 mai 2016, la Colegiul UCECOM “Spiru Haret”. Mensa este organizatia care reuneste cei mai inteligenti oameni ai planetei, iar diplomele sale ofera recunoastere internationala.

Testul Mensa, calibrat sa determine coeficientul de inteligenta (matematica si rationala), consta in 45 de intrebari la care candidatul trebuie sa raspunda in 20 de minute. Intrebarile sunt de tip „culture free”, bazate exclusiv pe imagini. Testarea pentru candidatii cu varste cuprinse intre 11 si 16 ani de face diferentiat (25 de intrebari, 15 minute).

Rezultatul obtinut la examinare va fi comunicat ulterior fiecarei persoane testate, iar daca aceasta are un IQ de minim 132 de puncte, este eligibila sa devina membru al organizatiei. Astfel, toti candidatii care trec testul vor fi invitati sa se alature celor peste 700 de membri Mensa Romania. Statistic, intrebarile din testele Mensa pot fi rezolvate de doar doua procente din populatia lumii.

Inscrierile pentru aceasta sesiune se fac online pe www.mensa-romania.ro. Data limita: 19 mai 2016, ora 23:59.

Sesiunea de examinare le este dedicata tinerilor care vor sa aplice pentru programe academice (studii / burse / master / doctorat) la institutiile de invatamant din tara si strainatate. Testarea ii poate ajuta sa-si completeze dosarul cu un certificat de eligibilitate Mensa, document care poate cantari mult la analiza cererilor de inscriere.

Mensa Romania, infiintata in 1991, este afiliata Mensa International cu statutul de Provisional National Mensa si are sanse foarte mari ca anul acesta sa devina Full National Mensa.