Top 10 filme biografice cu si despre scriitori
3/37687
calendar_month 04 Feb 2016, 00:00
In cazul in care esti pasionata de lectura si ai avut de-a lungul timpului cativa scriitori preferati, probabil ca iti va placea sa afli mai multe despre acestia prin intermediul filmelor biografice. Prin urmare, daca intr-o zi nu ai prea multe ore la dispozitie pentru a termina de citit un roman, te poti relaxa vizionand cateva filme biografice despre scriitori.

Asadar, iata un top 10 al celor mai frumoase filme despre viata scriitoriilor tai preferati!
Top 10 filme biografice cu scriitori
1. Magic beyond words: The J.K. Rowling Story

Probabil ca fiecare fan al seriei „Harry Potter” isi va dori sa vada un film despre cea care a scris frumoasele carti apreciate atat de copii, cat si de cei mai in varsta. Prin urmare, prin intermediul acestei pelicule poti observa evolutia lui J.K. Rowling, de la inceputurile ei modeste ca tanara plina de imaginatie si creativitate pana la momentul in care a creat fenomenul Harry Potter.

2. Becoming Jane

Jane Austen a inspirat foarte multe cititoare atat in perioada in care a trait, cat si in prezent. Ea a fost una dintre scriitoarele care a avut un cuvant de spus in literatura, iar filmul biografic ce o are ca personaj principal va ajuta orice spectator sa isi faca o idee mai clara despre personalitatea puternica a sa.

3. Capote

Truman Capote a fost unul dintre scriitorii controversati de la jumatatea secolului trecut, cunoscut in mod special pentru celebra carte ce a avut parte si de o ecranizare de succes, cu Audrey Hepburn in rol principal („Mic Dejun la Tiffanys”). Totusi, in filmul „Capote”, povestea se centreaza mai mult pe romanul „Cu sange rece” si pe modul in care subiectul cartii, inspirat dintr-o crima reala, i-a captat in mod obsesiv atentia scriitorului. Totodata, filmul arata relatia lui Truman Capote cu celebra scriitoare Harper Lee si prezinta cateva secvente in care aceasta vorbeste despre publicarea primei sale carti - „Sa ucizi o pasare cantatoare”.

CITESTE mai departe pe DIVAHAIR.RO